sort proizvodi
news

Уочи 8.марта Међународног празника жена

. Autor:

Градоначелнице и председнице општина у Србији потписале су Повељу женске солидарности изражавајући спремност да сарађују, међусобно се подржавају и заједнички делују до потпуног остваривања пуне родне равноправности.
Повељу су потписале председница градске општине Пантелеј Наташа Станковић и градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и још 20 жена које се налазе на челу градова или општина у Србији.
Потписивању Повеље о женској солидарности присуствовале су министарка Министарства државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић као покровитељ и стална представница Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији Франсин Пикап.
Залагањем за постизање најбољих резултата у градовима и општинама на чијем челу се налазе, обавезале су се да ће потврдити значај жена на челу локалних самоуправа, да ће постигнућа учинити видљивим и да ће својим примером оснажити и подстаћи друге жене у јавном и политичком животу на солидарност и заједничко деловање.
Осуђујући све облике дискриминације по основу пола, истакнуто је да је родна равноправност неодвојиви део људских права и основно начело демократије.
Од укупног броја потписница, 15 жена је први пут на дужности градоначелница или председница општина.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %