sort proizvodi
news

Лазарева субота

. Autor:

Градска општина Пантелеј, у сарадњи са Епархијом нишком, реализује вишедневни пригодни Програм „Васкршње радости“ у дане предстојећих празника, на отвореном парковском простору у порти Цркве Светог Пантелејмона, уз подразумевајуће прилагођавање актуелној епидемиолошкој ситуацији и строго поштовање важећих противепидемијских мера. 
Реч је о вишеденевном тематском Програму који је почео од „Врбице“ и трајаће до Васкрса, конципираном у духу традиције и православних вредности, намењеног првенствено деци са родитељима која празнично посећују Цркву али и деци са аутизмом и „Дауновим синдромом“, којој је много тога ускраћено због пандемијских околности, а којој би се на овај начин омогућио део ускршњих радости у задатим околностима свих актуелних ограничења.
Програм је почео на празник Лазарева субота-популарна „Врбица“ након празничне литургије у Цркви Светог Пантелејмона где је председница Општине, Наташа Станковић заједно са старешином цркве Небојшом Вујићем
поделила врбове венчиће и звончиће. Уз песму „Лазарица“, отворена је хуманитарна изложба ускршњих јаја која су украсила деца из свих вртића на подручју ГО Пантелеј, а сав приход намењен је НУРДОР- у. Празнични програм за децу у пригодно уприличеном „Ускршњем селу“ у сарадњи са удружењима "ЗООПланет" и "Млади креативци-"Растемо" се наставља и другог дана викенда, као и целе наредне седмице.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %