sort proizvodi
news

Континуирана сарадња ГО Пантелеј и Новополоцка у Белорусији

. Autor:

Континуирана сарадња града Ниша и Новополоцка у Белорусији, која је успостављена пре више година на иницијативу и уз активно учешће руководства Градске општине Пантелеј, настављена је јунском посетом званичника ове Општине братском граду Новополоцку поводом обележавања његове 58.годишњице.

Празнични сусрети званичника побратимских градова били су прилика да се потврди традиционално пријатељство духовно сродног српског и белоруског народа и настави зближавање у перспективном и обострано добром интересу. На темељу већ потписаних меморандума, досадашња, успешно остварена сарадња у области привреде и здравства, подигнута је на виши ниво и проширена на област науке и високог образовања.

Као резултат ове посете званичника Градске општине Пантелеј и представљених потенцијала овог дела Србије испољен је посебан интерес белоруских партнера за здравствени туризам и организован боравак у бањским лечилиштима.

У том смислу, узвратна посета делегације Новополоцка која предстоји крајем јуна концептуално је посвећена обиласку свих бања у овом делу Србије и њиховој промоцији у Белорусији са тенденцијом организованог синдикалног упућивања радника из великих компанија у Новополоцк на лечење и здравствени туризам.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %