sort proizvodi
news

Званичници Општине Пантелеј на полетишту са параглајдерима

. Autor:

Председник, Братимир Васиљевић и чланови руководства Градске општине Пантелеј, која је домаћин овонедељног  Предевропског првенства у параглајдингу, обишли су учеснике овог престижног такмичења у дисциплини прелет на полетишту Вишеград стена изнад села Ореовац. 
Претходног дана,због временских услова, параглајдери су стартовали са полетишта Коритник у Нишкој Бањи. Актуелно тест такмичење претходи Европском првенству наредне године за које се пред Европском параглајдинг асоцијацијом квалификовао Ваздухопловни савез Србије уз свесрдну подршку Градске општине Пантелеј и Града Ниша. Иако је званично реч о европским квалификацијама, такмичење је отвореног типа, па је изазовна Вишеград стена, као једно од три светски најатрактивнијих полетишта, привукла такмичаре са свих континената. Град Ниш и Градска општина Пантелеј, ових дана су стециште пилота и њихових параглајдер тимова, из Америке, Аустралије, Африке, Азије и бројних европских земаља.

На Предевропском првенству, према пропозицијама у овој параглајдинг дисциплини, наступа 150 такмичара, међу којима је 137 мушкараца и 13 жена. Бодује се за три државна првенства: Србије, Мађарске, Босне и Херцеговине, које су нам учиниле част и своја државна првенства преселиле на нишка полетишта. 
Штаб такмичења смештен је у простору Официрског дома, одакле се такмичари свакодневно упућују према полетиштима  до 11 часова а прелети стартују од 12-13 часова, са вишечасовним трајањем лета до вечерњих сати, када се параглајдери прикупљају са локација у широј околини Ниша где буду слетели.

Завршетак Предевропског првенства и проглашење најбоље пласираних такмичара планирани су за суботу, 3.август 2019.

 

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %