sort proizvodi
news

Завршне активности у партнерском пројекту Пантелеја и Лома

. Autor:

Током минулог викенда спроведен је део завршнних активности у партнерском пројекту за повећање приступачности атрактивним туристичким локалитетима у Општинама Пантелеј и Лом који је кофинансиран из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска. Централни догађај била је промотивна манифестација  у комплексу Церјанске пећине која је окупила више од стотину учесника с обе стране границе. У присуству руководства Градске општине Пантелеј и Општине Лом, Дирекције за изградњу града Ниша као управљача Церјанском пећином, Туристичке организације Ниш, Завода за заштиту природе Србије,Завода за заштиту споменика културе у Нишу и бројних заинтересованих домаћих и иностраних посетилаца презентовани су резултати овог и претходних инфраструктурних пројеката као резултат тринаестогодишњег пројектног партнерства ове две општине.

 

У оквиру концептуалног културно-уметничког програма са елементима националног и локалног фоклора наступили су фолклорни ансамбли „Абрашевић“ из Ниша и „Ентузијасти“ из Лома. Плесни перфоманс уклопљен у природни амбијент Церјанског заштићеног подручја извели су чланови Плесног клуба „Дуенде денс“ из Ниша.

 

Као пратећу активност представници Спелео комисије Планинарског савеза Србије и нишког Планинарског клуба Железничар са гостима из Ирана започели су десетодневну истраживачку експедицију у Церјанској пећини а наредног дана за заинтересоване посетиоце и чланове пројектног тима из Бугарске организован је промотивни улазак у Церјанку. Током тродневног боравка у Општини Пантелеј и планираних пројектних активности одржано је више спортских сусрета домаћих и гостујућих екипа из Бугарске уз заједничка окупљања и дружења која непосредно доприносе изградњи добросуседске сарадње кроз зближавање локалних заједница и њихових становника као примарног циља Програма прекограничне сарадње који се кофинансира из фондова Европске уније.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %