sort proizvodi
news

Пројекат: "Стварање предуслова за бољу приступачност туристичким атракцијама у Пантелеју и Лому побољшањем туристичке инфраструктуре и повећањем броја туриста"

. Autor:

 

 

Број пројекта: CB007.1.11.349

 

Током минулог викенда спроведен је део завршнних активности у партнерском пројекту за повећање приступачности атрактивним туристичким локалитетима у Општинама Пантелеј и Лом који је кофинансиран из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска. Централни догађај била је промотивна манифестација  у комплексу Церјанске пећине која је окупила преко стопедесет  учесника с обе стране границе. У присуству руководства Градске општине Пантелеј и Општине Лом, Дирекције за изградњу града Ниша као управљача Церјанском пећином, Туристичке организације Ниш, Завода за заштиту природе Србије,Завода за заштиту споменика културе у Нишу и бројних заинтересованих домаћих и иностраних посетилаца презентовани су резултати овог и претходних инфраструктурних пројеката као резултат тринаестогодишњег пројектног партнерства ове две општине.  У оквиру концептуалног културно-уметничког програма са елементима националног и локалног фоклора наступили су фолклорни ансамбли „Абрашевић“ из Ниша и „Ентузијасти“ из Лома. Плесни перфоманс уклопљен у природни амбијент Церјанског заштићеног подручја извели су чланови Плесног клуба „Дуенде денс“ из Ниша.

Као пратећу активност представници Спелео комисије Планинарског савеза Србије и нишког Планинарског клуба Железничар са гостима из Ирана започели су десетодневну истраживачку експедицију у Церјанској пећини а наредног дана за заинтересоване посетиоце и чланове пројектног тима из Бугарске организован је промотивни улазак у Церјанку. Током тродневног боравка у Општини Пантелеј и планираних пројектних активности одржано је више спортских сусрета домаћих и гостујућих екипа из Бугарске уз заједничка окупљања и дружења која непосредно доприносе изградњи добросуседске сарадње кроз зближавање локалних заједница и њихових становника као примарног циља Програма прекограничне сарадње који се кофинансира из фондова Европске уније.

 

 

Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Interreg-IPA Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %