sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЈАВНИ ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА, УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА И МЕДИЈИМА ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ТЕМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА

У складу са Законом о јавном информисању и медијима и усвојеним Механизмом утврђивања јавног интереса у области јавног информисања, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Медија и ресурс центром у Нишу упутила је јавни позив грађанима са своје територије, грађанским и струковним удружењима, невладиним организацијама односно свим организацијама цивилног друштва, да предложе теме од јавног интереса које ће бити предмет медијских пројеката у области јавног информисања. Грађани односно њихова удружења учествују у избору тема о којима су заинтересовани да буду информисани путем локалних, регионалних и централних медија слањем својих предлога на званичне мејл адресе Градске општине Пантелеј: pantelej@gmail.com, kabinetpantelej@gmail.com, закључно до 14.септембра 2023.године. Након прикупљених предлога на овај начин, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Медија и ресурс центром у Нишу, организоваће у петак, 15.септембра 2023. у 10 часова, у скупштинској сали ГО Пантелеј, јавну расправу са представницима заинтересоване јавности, на којој ће бити сумирани сви приспели предлози и дефинисане најважније теме у области јавног информисања за које житељи Пантелеја исказују највећу заинтересованост. Кроз овај процес, предложене и одабране теме биће саставни део предстојећег конкурса за медијске пројекте, које ће суфинансирати Градска општина Пантелеј у циљу унапређења информисања и потпунијег обавештавања грађана на својој територији. Још једном позивамо организације цивилног друштва које активно делују у Нишу, као и представнике медија, да се активно укључе у најављену јавну расправу , 15.9. у 10:00, за утврђивање тема о којима јавност треба да буде информисана и непосредним учешћем креирају процес јавног информисања у овој локалној заједници. Градска општина Пантелеј Media i reform centar Niš

by

Уручивање пакетића првацима

Градска општина Пантелеј традиционално, поводом почетка школске године и поласка у школу, ђацима првацима у свим основним школама на свом подручју, уручује пригодне поклон пакете као симболичан гест пажње и подршке за почетак школовања. Заменик председнице Градске општине Пантелеј, Драган Павловић уручио је поклоне новој генерацији првака у ОШ "Стефан Немања" и ОШ "Чегар", а већница Славица Алексић у ОШ "Његош". У школама на сеоском подручју пакете школске опреме уручили су остали званичници општине на пригодном пријему првака од 9 часова у ОШ „С.Синђелић“ у Каменици, у 12 чаова у ОШ „Карађорђе“ у Г.Матејевцу и 13 часова у ОШ „Ј.Ј.Змај у Малчи када је, истовремено заказана подела пакетића у истуреном одељењу школе „Чегар“у Горњој Врежини.

by

Пантелејска дечија вртешка

Други дан Пантелејеске вртешке био је намењен најмлађима. У оквиру дечије вртешке организоване су музичке и креативне радионице, забавно рекреативне "Летње игре у комшилуку" као и две луткарске представе у завршници програма, на радост многобројних малишана и родитеља.

by

Свечана академија

Свечаном академијом у сали Факултета уметности, Градска општина Пантелеј обележила је деветнаесту годишњицу постојања и празник Светог Пантелејмона, који слави као Дан и Славу општине. Уз присутне представнике највиших институција државе, војске, полиције и цркве, као и гостију изван граница Србије додељена су годишња признања Градске општине Пантелеј. Плакета почасног грађанина додељена је генералу потпуковнику Милосаву Симовићу. Повеље за солидарност, узајамност, професионалну сарадњу и допринос добробити заједнице добили су: 1. Стална конференција општина и градова - Савез општина и градова Србије 2. Удружење жена оболелих од карцинома "Будите уз нас" 3. Удружење угоститељско туристичких посленика Ниша-Зоран Мирашевић 4. Фудбалски клуб "Синђелић" Благодарнице Светог Пантелејмона, општинско признање које додељује председница Градске општине Пантелеј добило је 10 истакнутих друштвено одговорних компанија и појединаца који су дали несебичан допринос бољитку заједнице у минулој години: 1. Дмитри Владимирович Демидов, председник Извршног комитета града Новополоцк 2. ЈП Дирекција за изградњу Града Ниша 3. ЈКП Наиссус 4. Дом здравља Ниш 5. Удружење ветерана херојске 125.моторизоване бригаде "Кошаре" 6. Добровољно ватрогасно друштво "Горњи Матејевац" 7. Властимир Станојевић-Сафари клуб Ниш 8. Бобан Здравковић 9. Павлина Радовановић 10. Драгана Михајловић Традиционално, додељене су и награде ученицима генерација у Панателејским основним школама.

by

Празнично јутро у Цркви Св.Пантелејмона

На дан великог празника Светог Великомученика Пантелејмона, који се одувек слави као заштитник овог дела града, руководство Градске општине Пантелеј присуствовало је јутарњој празничној литургији заједно са бројним грађанима и верницима са свог подручја. Руководству Општине на јутарњој служби у Храму Св.Пантелејмона придружили су се чланови гостујућих делегација из Белорусије, Републике Српске, Црне Горе, Бугарске и Македоније. Том прилииком Владика нишки Арсеније доделио је председници Наташи Станковић и градском већнику Ненаду Станковићу специјално признање, Грамату за доказану љубав према Цркви и несебичну помоћ пружену Храму Светог Великомученика Пантелејмона.

by

Трећа

Традиционално већ, у оквиру обележавања Дана и Славе општине, Градска општина Пантелеј организовала је трећу по реду "Пантелејску музичку вртешку" на обновљеној бини некадашње ОРА у Енглеском дому. Прве вечери, након КУД Анђели, наступили су великани музичке сцене - Бобан Здравковић и Неша Саита са црним мамбама. Том приликом, пред више хиљада посетилаца, председница Градске општине Пантелеј, уручила је Бобану Здравковићу Благодарницу за оданост Пантелеју и препознатљивом трајно популарном мелосу.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %