sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Званична примопредаја дужности

Дан после избора новог руководства Градске општине Пантелеј, у кабинету председника Општине обављена је званична примопредаја дужности између претходног председника Братимира Васиљевића и новоизабране председнице Наташе Станковић. Поред осталог, предочен је пресек стања општинског буџета с напоменом да је рачун ликвидан, какав је био свих протеклих година и да се континуирано и домаћински пословало буџетским средствима. Приликом предаје дужности Братимир Васиљевић, сада у својству народног посланика, истакао је да Градску општину Пантелеј препушта у проверене и сигурне руке јер је Наташа Станковић, као већница, била изузетно вредан део руководства ове Општине у претходна два мандата а да ће као посланик бити стална спона између локала и републичког нивоа власти. Председница Наташа Станковић је нагласила да ће сачувати све тековине претходног руководства и настојати да иновира Општину као савремен и приступачан сервис грађана за све њихове потребе, уз посебан труд да се општински буџет допуњује и другим изворима средстава из европских и осталих доступних фондова.

by

Изабрано ново руководство ГО Пантелеј

Одборници Скупштине Градске општине Пантелеј, на 2.Седници у новом сазиву, већинском подршком са 20 гласова за и три уздржана, изабрали су Наташу Станковић за председницу Општине у овом мандату, која је била и прва на победничкој листи „Александар Вучић-за нашу децу“, на јунским локалним изборима. Истовремено, изабран је заменик председника Општине Пантелеј, Драган Павловић, са исте листе и чланови Општинског већа са којима ће тимски руководити Општином, у саставу: др Славица Алексић, проф.др Миљан Хаџовић, Зоран Игњатовић, Немања Рајковић, Љубиша Стојановић. Већином гласова за заменика председника Скупштине ГО Пантелеј изабран је Срђан Нешић као и двотрећински састав Одбора за административна и мандатно-имунитетска питања на челу са председником Бојаном Маринковићем. Новоизабрана председница, Наташа Станковић, уз захвалност на подршци овог скупштинског сазива и претходног руководства, чији је члан била у претходном мандату као општинска већница, у свеобухватном експозеу најавила је приоритете у подизању животног и комуналног стандарда житеља Пантелеја којима ће се ново руководство посветити као и бројне иновације у пословању општинске администрације, ослушкујући реалне потребе грађана и за бољитак сваког члана ове локалне заједнице.

by

Подела пакетића првацима

Градска општина Пантелеј традиционално, поводом почетка школске године и поласка у школу, ђацима првацима у свим основним школама на свом подручју, уручује пригодне поклон пакете као симболичан гест пажње и подршке за почетак школовања. Поклон пакете новој генерацији првака уручили су актуелни председник Општине, Братимир Васиљевић и будућа председница ГО Пантелеј, Наташа Станковић. Додела пакетића првацима организована је у складу са свим важећим мерама заштите и прилагођена условима који су успостављени у школама.

by

Помен борцима Матејевца у НОР-у

Поводом 28.августа, дана када је на велики православни празник више стотина Матејевчана добровољно кренуло у борбу против окупатора у Другом светском рату, крај споменика у центру Горњег Матејевца одржан је помен палим борцима за слободу из овог краја. Венац су, у име Градске општине Пантелеј, положили народни посланик и досадашњи председник, Братимир Васиљевић и председник Скупштине, Саша Новићевић као и председник Месне заједнице Горњи Матејевац, Немања Рајковић. У знак сећања на овај историјски датум и ратне хероје нишког краја, поред општинске делегације и руководства Месне заједнице у Горњем Матејевцу, помену су присуствовали представници Градског и Окружног СУБНОР-а и других борачких удружења.

by

ЈАВНИ ПОЗИВ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА, УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА И МЕДИЈИМА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ТЕМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА

У складу са Законом о јавном информисању и медијима и усвојеним Механизмом утврђивања јавног интереса у области јавног информисања, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Медија и ресурс центром у Нишу упућује позив грађанима са своје територије, грађанским и струковним удружењима, невладиним организацијама односно свим организацијама цивилног друштва, да предложе теме од јавног интереса које ће бити предмет медијских пројеката у области јавног информисања. Грађани односно њихова удружења учествују у избору тема о којима су заинтересовани да буду информисани путем локалних, регионалних и централних медија слањем својих предлога на званичне мејл адресе Градске општине Пантелеј: pantelej@gmail.com и Медија центра:info@mirc.rs закључно до 31.августа 2020.године. Након прикупљених предлога на овај начин, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Медија и ресурс центром у Нишу, организоваће јавну расправу са представницима заинтересоване јавности, на којој ће бити сумирани сви приспели предлози и дефинисане најважније теме у области јавног информисања за које су житељи Пантелеја исказали највећу заинтересованост. Кроз овај процес, предложене и одабране теме биће саставни део предстојећег конкурса за медијске пројекте, које ће суфинансирати Градска општина Пантелеј у циљу унапређења информисања и потпунијег обавештавања грађана на својој територији. Још једном позивамо организације цивилног друштва које активно делују у Нишу, као и представнике медија, да се укључе у предлагање тема о којима јавност треба да буде информисана и непосредним учешћем креирају процес јавног информисања у овој локалној заједници. О термину јавне расправе која ће бити организована у скупштинској сали ГО Пантелеј бићете накнадно обавештени.

by

Конституисана Скупштина ГО Пантелеј

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Пантелеј којом је председавао најстарији одборник Братимир Васиљевић, досадашњи председник ове Општине и народни посланик у новом сазиву Скупштине Србије, потврђени су мандати свих одборника који су после полагања заклетве гласали за избор председника и секретара Скупштине општине. Тајним гласањем, за председника Скупштине изабран је Саша Новићевић, са 20 гласова док су два одборника била против а један није приступио гласању. За секретара Скупштине изабрана је Марија Милијић Станковић са 18 гласова од укупно 23 одборника колико броји скупштинскин сазив. Формиране су и две одборничке групе, Српске напредне странке са 16 чланова чији је шеф Братимир Васиљевић и Коалиције за Пантелеј са 3 члана коју предводи Славиша Динић.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %