sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Посредовање Општине резултирало договор

Према оперативним договорима са прошлонедељног радног састанка са званичницима ЈП Србијашуме-Шумско газдинство у Нишу одржаног у Градској општини Пантелеј, на иницијативу председнице Наташе Станковић организован је наредни састанак у чијем раду су учествовали ресорни градски већник за планирање и изградњу Ненад Станковић и директор Дирекције за изградњу града Ниша, Небојша Ловић. У овом саставу, постигнут је договор да Дирекција за изградњу града припреми потребну пројектну документацију за реконструкцију моста у селу Ореовац на коме ће извођење реконструкционих радова финансирати ЈП Србијашуме из свог буџета за наредну годину. Истовремено је договорено да почетком наредне излетничке сезоне потпуно реконструишу осматрачницу на Каменичком вису из својих расположивих ресурса.

by

Одржана јавна расправа о темама од јавног интереса

У склопу процеса унапређења јавног информисања грађана на својој територији, Градска општина Пантелеј одржала је јавну расправу о темама за које су њени житељи у највећој мери заинтересовани да буду информисани путем медија, и самим тим представљају јавни интерес ове заједнице. У јавној расправи која је одржана на отвореном простору у седишту Општине учествовало је целокупно општинско руководство на челу са председницом Наташом Станковић која је нагласила отвореност Општине Пантелеј према јавности и спремност новог руководства да сачува континуитет добре праксе у комуникацији с јавношћу и цивилним сектором, односно свим удружењима и грађанским организацијама које представљају и заступају интересе грађана које окупљају. Десетак грађанских удружења у репрезентативном узорку, од оних који представљају мањинске заједнице до профилисаних организација које су посвећене особама са инвалидитетом, оснаживању жена или развоју руралних заједница, активно је учествовало у јавној расправи, непосредним предлагањем тема које ће бити заступљене у јавном информисању путем медија чије ће одабране пројекте, на задате теме, суфинансирати Градска општина Пантелеј у наредном периоду. Посебну специфичну тежину и ванредан допринос квалитету јавне расправе дали су представници Медиа и реформ центра у Нишу и нишког Одбора за људска права са својим професионалним искуством и препорукама као усмерењима за унапређење јавног информисања у овој Општини али и широј заједници.

by

Унапређење јавне хигијене у рубним селима Општине

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић одржала је радни састанак са директором ЈКП Медијана, Драгославом Павловићем и Сашом Матићем, руководиоцем сектора у овом предузећу. У раду састанка учествовао је ресорни градски већник, Мирослав Ђокић, задужен за координацију са градским општинама, јавним предузећима и инспекцијским службама. Тема састанка била су актуелна питања унапређења комуналног стандарда и јавне хигијене на простору општине, са посебним акцентом на решавање проблема одлагања отпада из домаћинстава у удаљеним селима, Ореовац, Пасјача и Врело, где се планира постављање надземних контејнера до краја наредног месеца.

by

Европска недеља мобилности

Градска општина Пантелеј обележава Европску недељу мобилности 2020. чији су носиоци активности Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина, у партнерству са градовима и општинама које су се укључиле у овогодишњу кампању у периоду од 16. до 30.септембра. У циљу бољег планирања саобраћаја и доношења најцелисходнијих саобраћајних решења,у назначеном периоду, поред осталог, отворена је онлајн анкета, намењена заинтересованим грађанима свих узраста, којој се може приступити на званичној интернет страници Градске општине Пантелеј, www.pantelej.org.rs путем линка: https://forms.gle/Jg5Uv7UWrHnMZJHa8

by

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О ТЕМАМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА

У складу са Законом о јавном информисању и медијима и усвојеним Механизмом утврђивања јавног интереса у области јавног информисања, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Медија и реформ центром у Нишу организује јавну расправу са представницима заинтересоване јавности, на којој ће бити сумирани сви приспели предлози из претходних јавних позива упућених грађанима и дефинисане најважније теме у области јавног информисања за које је показана највећа заинтересованост. Јавна расправа биће одржана у четвртак, 17.септембра 2020. у 11 часова у скупштинској сали ГО Пантелеј (Гутенбергова 4/а). Кроз овај процес, предложене и одабране теме биће саставни део предстојећег конкурса за медијске пројекте, које ће суфинансирати Градска општина Пантелеј у циљу унапређења информисања и потпунијег обавештавања грађана на својој територији. Овим путем званично позивамо представнике вашег удружења, организације цивилног друштва и НВО који активно делују у Нишу, грађане Пантелеја као и представнике медија, да учествују у заказаној јавној расправи и тиме непосредно допринесу креирању процеса јавног информисања у овој локалној заједници.

by

Празнична честитка

Поводом 15. септембра, празника који по први пут обележавамо као Дан српског јединства, слободе и националне заставе, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и чланови општинског руководства упућују честитке свим својим суграђанима, грађанима Србије и Републике Српске, истичући да смо изузетно поносни на своју бурну и динамичну историју, али подједнако, у сваком тренутку, посвећени будућности и сваком напретку.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %