sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Радни састанци са директорима свих школа

У заједничком настојању да се координирано са општинског и градског нивоа прати стање и активности у школама, на иницијативу председнице Градске општине Пантелеј, Наташе Станковић, ресорна градска већница за образовање, Марија Ранђеловић, после иницијалних групних састанака са директорима школа, одржала је посебан радни састанак са директором ОШ „Мирослав Антић“, Милошем Станковићем и најближим сарадницима. Таква пракса појединачних састанака са директорима и осталих шест основних школа на подручју Градске општине Пантелеј биће настављена наредних дана, са кључним темама о актуелном стању, приоритетним потребама и текућим активностима у школским срединама.

by

Обележавање „Дечје недеље“

У оквиру обележавања „Дечје недеље“, већ осмишљеним креативним програмима у свим основним школама са територије Градске општине Пантелеј, придружен је посебан музичко-сценски програм на отвореном школском простору који је ГО Пантелеј у сарадњи са Удружењем „Млади креативци-Растимо“ и Школом плеса „Illusion“ наменила заинтересованим малишанима као симболичан гест обележавању њихове недеље. Извођењу овог уметничког колаж програма намењеног школарцима из ОШ „Мика Антић“, заједно са руководством Градске општине Пантелеј, присуствовала је градска већница за образовање Марија Ранђеловић а окупљене основце поздравила је председница Општине, Наташа Станковић, пожелевши им срећну „Дечју недељу“, безбрижно детињство, успешену и безбедну школску годину, о чему ће се, поред осталих и Општина брижно старати.У договору са директорима школа и према предложеном распореду, истоветан музичко-сценски програм изводиће се у различитим терминима у свим школским срединама на подручју Општине Пантелеј током трајања „Дечје недеље“.

by

Санација кварова на водоводној мрежи у Малчи

Поводом бројних и учесталих кварова на сеоском водоводу у Малчи, који су изазвали вишедневне сметње у водоснабдевању житеља овог села, руководство Градске општине Пантелеј посреднички се ангажовало у изналажењу решења за санацију кварова и отклањање насталих проблема у снабдевању. Актуелне санационе радове на терену обишли су председница Општине, Наташа Станковић и заменик, Драган Павловић који је ресорно задужен за питања комуналне инфраструктуре у Општини Пантелеј. У непосредном контакту са мештанима разговарали су о текућим проблемима у водоснабдевању и евидентирали критичне тачке у постојећој водоводној мрежи на којима ће уследити неопходне интервенције наредних дана како би се комплетно стање што пре консолидовало.

by

Седница Скупштине о реализацији општинског буџета

Скупштина је већином гласова усвојила Одлуку о завршном рачуну буџета ГО Пантелеј за 2019.годину. Приходи у прошлогодишњем буџету релаизовани су са око 95% а расходи са 88% у односу на укупно планирани обим буџета.Такође, као део законске обавезе, одборници општинске Скупштине информисани су о реализацији буџета у првој половини текуће године.

by

Обавештење

Пети третман за сузбијање крпеља на територији Градске општине Пантелеј обавиће се 02.10.2020. на следећим локацијама: излетишта код пешачког моста у Брзом Броду, Каменичком вису, код споменика на Чегру, код Врежинског базена, травњак у улици Друге Пролетерске бригаде, двориште Цркве Св. Пантелејмона, двориште Дома ученика у ул. Косовке девојке, травнате површине Кеја Нишаве и дуж улица Васе Пелагића и Сомборске и стрелишта Малча. Екипе оперативаца биће на терену од 08.00. часова. Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице позивају се грађани да у време третмана не бораве на поменутим лоацијама, нити да изводе кућне љубимце. Пчелари се обавештавају да предузму мере заштите пчелињих друштава. У случају неповољних временских прилика, третман се одлаже за први наредни дан, када временски услови погодују за извођење истог.

by

Радни састанак са директорима школа на подручју Општине

Руководство Градске општине Пантелеј предвођено председницом Наташом Станковић одржало је радни састанак са директорима основних школа, у чијем раду је учествовала и ресорна градска већница за образовање Марија Ранђеловић. Примарно, размењене су информације о здравственој ситуацији у школама која је, уз доследно поштовање прописаних превентивних мера свих чланова школских колектива у условима пандемије, оцењена као сасвим задовољавајућа. Стање ће се и надаље континуирано пратити укључујући и додатно ангажовање руководства Општине. На састанку су такође излистане и евидентиране приоритерне потребе школа у домену одржавања школских објеката и неопходних интервенција у циљу унапређена свеукупних услова рада, како би се благовремено сагледала финансијска издвајања за ову намену, у границама буџетских могућности Општине Пантелеј за наредну годину, или изналазила решења на другим надлежним инстанцама. Поводом предстојеће „Дечје недеље“, већ осмишљеним креативним програмима у свим школама, у терминима које одреде према распореду, биће придружен и петнаестоминутни плесни програм на отвореном школском простору, који је Општина наменила заинтересованим малишанима као симболичан гест обележавању њихове недеље.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %