sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Званичне посете привредним колективима у Горњем Матејевцу

У оквиру планираних посета привредним колективима на подручју Градске општине Пантелеј, заменик председника Драган Павловић и ресорни већници Зоран Игњатовић и Немања Рајковић обишли су предузетничку фирму Зорана Цекића у Горњем Матејевцу која одржава делатност производње и прераде метала, као породични бизнис, још од 1953.године. Део производног програма машинских елемената и металне галантерије намењен је извозу за потребе француске железнице. Општински званичници потом су обишли производне погоне фирме „АГРОН-МАГ“ у Горњем Матејевцу и том приликом упознати са производним програмом овог успешног колектива чији почеци, у области производње машина и опреме за пољопривреду, датирају још од 1990.године. Са претежном делатношћу производње машина за заштиту биља, прскалица и атомизера нашли су своје место на домаћем тржишту али и у бројним земљама у ширем региону.

by

Радионица посвећена процесу планирања развоја града

У оквиру процеса израде Плана развоја града Ниша за период 2021-2027.године, Град Ниш уз подршку Привредне коморе Србије, организовао је радионицу на којој је представљен модел укључивања грађана са територије Градске општине Пантелеј у циљу сагледавања иницијалних идеја за дефинисање Визије заједнице и њене развојне перспективе. Кроз партиципативни процес, у овој интерактивној радионици коју је водио тим за стратешко планирање Канцеларије за локални економски развој и пројекте града Ниша, учествовало је комплетно руководство Градске општине Пантелеј заједно са представницима месних заједница на урбаном и сеоском подручју, удружења грађана, институција и привредних субјеката који послују на територији ове Општине. О најважнијим развојним приоритетима ГО Пантелеј детаљно је известио Драган Павловић, заменик председнице Општине.

by

Званичници у радној посети фирми „Еуродил“

У наставку овонедељних радних посета привредним колективима који послују на подручју Градске општине Пантелеј, председницa Наташa Станковић и ресорни већник Зоран Игњатовић посетили су колектив „Еуродил“,Д.О.О. које се бави производњом, трговином и инжењерингом у области металне индустрије. Као и претходне, и ова посета протекла је у знаку непосредних разговора са привредницима на тему актуелних питања пословања и стварања услова за повољнији пословни амбијент у овој локалној заједници. Тим поводом, општинској делегацији придружио се ресорни градски већник за планирање и изградњу, Ненад Станковић. Током обиласка производних погона, градски и општински званичници детаљније су упознати са широким производним спектром и пословном перспективом овог предузећа, уз размену корисних информација и препорука у циљу јачање сарадње јавног и приватног сектора и узајамне подршке.

by

Обилазак санационих радова на сеоским водоводима у Церју и Малчи

Након обраћања житеља села Церје, као и Малче који се учестало суочавају са потешкоћама у водоснабдевању услед дотрајалости сеоских водовода, за помоћ Општине у отклањању насталих проблема, великим залагањем председнице Наташе Станковић и комплетног руководства Градске општине Пантелеј изнађена су решења за санацију кварова на водоводној мрежи у ова два села. Санационе радове који су управо започети у Церју као и актуелне радове у Малчи који се иначе континуирано изводе од пре пар недеља, обишао је општински већник Немања Рајковић, ресорно задужен за месну самоуправу и пољопривреду.

by

Званичне посете привредним колективима на Пантелеју

У оквиру овонедељне радне агенде руководства Градске општине Пантелеј, којом су предвиђени непосредни сусрети и разговори са активним привредницима на тему актуелних питања пословања и стварања услова за повољнији пословни амбијент у овој локалној заједници, уследила је званична посета предузећу "Авала комерц" које послује на подручју ове општине. Председница Наташа Станковић са замеником, Драганом Павловићем, ресорним градским већником за планирање и изградњу, Ненадом Станковићем и ресорним општинским већницима Зораном Игњатовићем и Немањом Рајковићем, посетила је производне погоне овог предузећа и том приликом, градски и општински званичници детаљније су упознати са пословном перспективом овог предузећа, за чије успешније резултате очекују посредничку подршку Градске општине Пантелеј у решавању потребног инфраструктурног опремања које би омогућило потенцијално унапређење и ширење производње.

by

Активности у сусрет Међународном дану борбе против насиља над женама

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама - 25. новембра, Градска општина Пантелеј припрема пригодан програм обележавања овог важног датума. На састанку који је тим поводом одржала председница Општине, Наташа Станковић са градском и општинском већницом за културу, Андријаном Анастасов и др Славицом Алексић, директорком Сигурне куће у Нишу, Соњом Шћекић, секретарком Скупштине Општине Пантелеј, Маријом Станковић и уметницама које су пореклом везане за ову Општину, договорен је низ пригодних али и трајно актуелних активности. Једна од њих биће оснивање Женске одборничке мреже ГО Пантелеј, на иницијативу секретарке Скупштине, Марије Станковић која ће и руководити радном групом. Прва акција ове мреже биће хуманитарна изложба, са он лајн аукцијом, коју ће у ГО Пантелеј поставити сликарке Весна Лајбовиц и Александра Јовановић, поводом Међународног дана борбе против насиља над женама. Сав приход од ове продајне изложбе биће намењен Сигурној кући у Нишу.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %