sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Заштитна ограда за безбеднији пут кроз Кнез село

Поводом уоченог проблема велике денивелације на државном путу кроз Кнез село, на стационажи 7+400 и потенцијалних саобраћајних ризика, заменик председника Градске општине Пантелеј, Драган Павловић и ресорни већник, Немања Рајковић обишли су терен са републичким инспектором за путеве, Сашом Драгановићем и на лицу места договорили решење за ову критичну деоницу на којој ће бити постављена заштитна ограда као прва мера за повећање саобраћајне безбедности, на чему ће припремни радови почети од сутра.

by

Активно укључивање грађана у планирање развоја града и општине

У склопу процеса партципативног планирања развоја града Ниша од 2021-2027. године и намере свеобухватног сагледавања потреба и идеја грађана и грађанки у каквом граду желе да живе, укључујући и потребе за решавањем актуелних проблема, као и увођење нових решења која ће побољшати живот у граду у различитим аспектима, Градска општина Пантелеј позива своје житеље да активним учешћем у овом процесу непосредно креирају будући развој заједнице по својој мери. То је омогућено у периоду од уторка, 17.новембра до петка, 20.новембра, попуњавањем упитника који су доступни у Услужном центру ГО Пантелеј, сваког радног дана од 8-15 часова.Такође, грађани могу да попуне упитнике и дају своје развојне предлоге на штандовима, на којима по следећем распореду дежурају чланови општинске Канцеларије за младе, а који су постављени на најпрометнијимм локацијама на простору Општине: 1. На улазу Дурланске пијаце, сваког дана од 10 -12 часова 2. Раскрсница Бул.Св.Пантелејмона (Сомборски бул.) и Студеничке улице код „Буренцета“, од 11-13 часова, сваког дана до петка, 20.11. 3. Борска улица код продавнице „IDEA“, свакодневно, од 11-13 часова, закључно са 20.новембром.

by

Наставак активности око формирања паркинга код пијачних простора

У склопу интензивних активности које се воде са нивоа Града око регулисања паркирања на градским пијацама, ресорни градски већник задужен за координацију са градским општинама и јавним предузећима, Мирослав Ђокић и директор Тржнице, Горан Ђорђевић, заједно са челницима Општине Пантелеј, председницом Наташом Станковић и замеником Драганом Павловићем обишли су простор Дурланске пијаце, у настојању да се координираним активностима са руководством Града, надлежним секретаријатима и јавним предузећима оперативно убрза регулисање мирујућег саобраћаја на овом високо прометном потезу Књажевачке улице. Поводом раније иницијативе власника локала у комплексу Дурланске пијаце, упућене Градској општини Пантелеј, али и наглашених негодовања грађана због непостојања паркиралишта око пијаце, досадашњим активностима које је предузело руководство Општине у сарадњи са ЈКП Паркинг сервис, на постојећем простору иза Дурланске пијаце обележено је 25 паркинг места, која подмирују потребе власника локала и делимично осталих корисника. Заједнички излазак на терен у овом саставу подразумевао је изналажење потпунијег решења које ће бити сагледано кроз здружену иницијативу, према релевантним градским инстанцама, за израду пројекта формирања паркинг места и испред пијаце, како би се на тај начин трајно решио проблем паркирања свих корисника пијаце, на задовољство и продаваца робе на тезгама и грађана који се ту снабдевају.

by

Радни обилазак и оперативни сусрет са грађанима Деспотовачке улице

Поводом притужби грађана из Деспотовачке улице на дугогодишње проблеме са постојећом водоводном мрежом, као и на последично неасфалтирање улице, које се због тога одлаже, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и заменик Драган Павловић изашли су данас у радни обилазак терена и са житељима ове улице непосредно разговарали о наведеним проблемима које је Општина већ разматрала кроз званичне процедуре из домена својих надлежности. Тим поводом, општинским званичницима се у данашњем обиласку придружио и ресорни градски већник задужен за координацију са градским општинама и јавним предузећима, Мирослав Ђокић у настојању да се заједничким заступањем убрза приступ решавању испољених проблема, будући да је ова улица већ сагледана овогодишњим Програмом комуналне изградње града Ниша на основу додасадашњег посредовања Општине код надлежних градских инстанци.

by

Решени кључни проблеми у селу Малча

Поводом учесталих обраћања грађана и негодовања појединих житеља због познатих потешкоћа у снабдевању водом из постојећег сеоског водовода, руководство Градске општине Пантелеј активно се, и готово свакодневним ангажовањем на терену, укључило у решавање испољених проблема. На иницијативу председнице Општине, Наташе Станковић, кроз непосредна задужења поверена заменику председника, Драгану Павловићу и ресорном већнику, Немањи Рајковићу, редовним и свеобухватним обиласком терена уочене су све критичне тачке и кварови на водоводној мрежи као и проблеми у функционисању руководства Месне заједнице у Малчи. Са новим члановима руководства Месне заједнице Малча, које је у међувремену промењено, уз институционалну подршку Општине Пантелеј и сарадњом са надлежним јавним предузећима, санирано је шест тежих кварова на водоводној мрежи и тиме обезбеђено редовно и несметано водоснабдевање а истовремено, спроведено је и комплетно чишћење и сређивање сеоског гробља у Малчи.

by

Позив младима са територије ГО Пантелеј да се пријаве за обуку

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу заједно са партнерима из Бугарске у оквиру Интеррег - ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија реализује ИПА пројекат под називом: „Адаптивна физичка активност и спорт – млади за младе“. У оквиру релаизације пројекта једне од активности су обука младих људи из области пливања и фитнес тренинга за особе са инвалидитетом. Одабрани кандидати имаће прилику да похађају теоријске и практичне часове и стекну знања из обуке пливања, учењу пливачких техника, примене пливачког тренинга, функционалног тренинга и кардио фитнеса за особе са инвалидитетом, као и да стечена знања примене у пракси. Кандидати који желе да се пријаве и учествују у бесплатној обуци потребно је да задовоље следеће критеријуме: • да су старости до 29 година; • да су на евиденцији Националне службе за запошљавање дуже од 12 месеци; • да су без квалификација и вештина за обављање наведеног посла. доц. др Бојан Јоргић – менаџер пројекта проф. др Марко Александровић – координатор пројекта Заинтересовани кандидати могу да се јаве на: е-адресу ipafsfvnis@gmail.com и на бројеве телефона 060 5537118 и 064 2614787

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %