sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Ставови грађана о кретању и саобраћају

Подсећамо грађане да је на званичној интернет страници ГО Пантелеј /www.pantelej.org.rs/, која се прикључила обележавању Европске недеље мобилности, отворена анкета посвећена ставовима грађана о кретању и саобраћају са циљем да заједнички допринесемо развоју здравијих и чистијих градова и смањењу загађења ваздуха. Анкета је доступна до 30.септембра 2020. путем линка: https://forms.gle/Jg5Uv7UWrHnMZJHa8 Унапред се захваљујемо свим грађанима који учествују у анкети и својим ставовима и сугестијама доприносе целисходнијим саобраћајним решењима у локалној заједници.

by

Обавештење

Шести ларвицидни третман сузбијања ларви комараца дуж речних токова и забарених површина на територији ГО Пантелеј обавиће се 28.09.2020. на следећим локацијама: приобаља Малчанске, Бреничке, Матејевачке реке и Кнезселског потока и Нишаве од улива Јелашничке реке до моста Младости. Екипе оперативаца биће на терену од 08.00. часова ујутру. Третман ће бити обављен еколошким препаратом на бази регулатора раста са специфичним дејством на ларве комараца. Препарат је нешкодљив за водену фауну и остале организме, те не изискује посебне мере предострожности. У случају екстремно неповољних временских прилика третман се одлаже за први наредни дан, када временски услови погодују за извођење истог.

by

Европска недеља мобилности обележена у Градској општини Пантелеј

Градска општина Пантелеј једна је међу 31 општином у Србији које су се укључиле у обележавање Европске недеље мобилности 2020, чији су носиоци активности Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина.

by

Обележавање Европске недеље мобилности

Градска општина Пантелеј придружила се бројним општинама и градовима у Србији који су се укључили у обележавање Европске недеље мобилности, чији су носиоци активности Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина. У склопу учешћа у овој манифестацији, у уторак, 22.септембра 2020.сви запослени у Градској општини Пантелеј одрећиће се аутомобилског превоза на посао и определити за неки други начин који искључује загађење ваздуха. Такође, истог дана, у сарадњи са општинском Канцеларијом за младе, 22.септембра од 10 часова и 30 минута на простору поред игралишта и „теретане на отвореном“ на Сомборском булевару / Бул.Св.Пантелејмона / руководство ГО Пантелеј спровешће симболичну акцију, промотивног карактера, у знак подршке одрживој урбаној мобилности уз поделу пригодних поклон пакетића свим пролазницима који пешаче или користе бицикл као превоз на постојећој бициклистичкој стази.

by

Званичници ГО Пантелеј отворили „IV Shoting challenge“ на Стрелишту у Малчи

Председник Скупштине, Саша Новићевић и заменик председника Градске општине Пантелеј, Драган Павловић поздравили су учеснике четвртог по реду „Shoting challenge“- такмичења у практичном стрељаштву које је минулог викенда одржано у комплексу Спортског центра -Стрелишта у Малчи. Члановима 14 екипа из свих крајева Србије пожелели су мирну и сигурну руку у овој специфичној спортској дисциплини која захтева прецизност, снагу, сналажљивост и смисао за тимски рад у ситуацији појачаних изазова, а организатору, Сафари клубу из Ниша посебно захвалили за истрајну промоцију и афирмацију потенцијала на подручју Градске општине Пантелеј као што је комплекс Стрелишта у Малчи, које окупља бројне љубитеље оваквих изазовних и других екстремних спортова из наше земље и иностранства. У конкуренцији елитних и посебно обучених војно-безбедносних јединица и најпознатијих клубова из области практичног стрељаштва победничка екипа „IV Shoting challenge“ je „Јуниор“ из Лесковца, другопласирана је екипа „Партизана“ из Београда а треће место заузела је екипа „Грмеч Екстреме“ из Зрењанина.

by

Веће ГО Пантелеј о социјалним дотацијама и изменама ПГР

Чланови Већа ГО Пантелеј позитивно су се изјаснили о Предлогу Првих измена и допуна Плана генералне регулације подручја ГО Пантелеј-Друга фаза који ће бити упућен Скупштини ове Општине на давање позитивног мишљења, које према устаљеној процедури претходи коначном усвајању измена просторно-планских докумената на Скупштини града Ниша. Реч је о нужној урбанистичкој интервенцији како би се ускладило постојеће стање на терену са планираном трасом улице у насељу Доња Врежина. Општинско Веће, такође је размотрило и одобрило исплату једнократне новчане помоћи за 22 захтева социјално угрожених категорија становника ове Општине који су поднети протеклих месеци.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %