sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обавештење

Сузбијање ларви комараца дуж речних токова и забарених површина који представљају станишта комараца вршиће се 11.06.2020. на територији ГО Пантелеј: приобаља Малчанске, Бреничке, Матејевачке реке и Кнезселског потока и Нишаве од улива Јелашничке реке до моста Младости. Екипе оперативаца биће на терену од 08 часова ујутру. Третман ће бити обављен еколошким препаратом на бази регулатора раста са сепцифичним дејством на ларве комараца. Препарат је нешкодљив за водену фауну и остале организме, те не изискује посебне мере предострожности. У случају екстремно неповољних временских прилика третман се одлаже за први наредни дан када временски услови погодују за извођење истог.

by

Састанак са државним секретаром у МОС о параглајдинг полетишту

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић одржао је радни састанак са државним секретаром у Министрству омладине и спорта, Предрагом Перуничићем и том приликом детаљно образложио значај изградње пута до параглајдинг полетишта „Вишеград стена“ изнад села Ореовац, као јединственог природног локалитета са изванредним погодностима за љубитеље овог атрактивног спорта из читавог света. Неколико протеклих година, град Ниш и Градска општина Пантелеј, на чијем се подручју налази ово полетиште, афирмисали су се као добри домаћини више међународних такмичења, од међудржавних за овај део Европе до Светског купа, чиме су непосредно допринели да се Ваздухопловном савезу Србије од Међународне параглајдинг асоцијације повери организација овогодишњег Европског параглајдинг првенства, крајем јула у Нишу на све популарнијој „Вишеград стени“. Кључни услов и најважнија претпоставка за успешну организацију овог атрактивног такмичења високог европског ранга као и за будуће развојне перспективе нишког краја у области параглајдинг спорта и адреналинског туризма, јесте изградња приступног пута до овог полетишта, као невелика инвестиција за коју Општина Пантелеј и град Ниш очекују подршку државе, са нивоа ресорних министарстава. У том контексту, државни секретар Предраг Перуничић изнео је став да је то управо политика Министарства из ког долази и које је већ подржало Европско првенство у параглајдингу као изузетно вредну спортску манифестацију, потврђијући и спремност државе да улаже у развој спортског туризма као здраве и развојне перспективе.

by

Започети радови на атарским путевима

Поводом почетка радова на атарским путевима чија је изградња у више пантелејских села планирана у овој години, председник Братимир Васиљевић и чланови руководства Градске општине Пантелеј обишли су радове у атару села Бреница и Каменица, као прве у низу на којима се изводе радови у току ове сезоне.За радове на мрежи атарских путева у руралном подручју Општине Пантелеј предвиђена су улагања у износу од 15 милиона динара.

by

Обележавање 211. годишњице Чегарске битке

Градска општина Пантелеј, Град Ниш и ресорни одбор Министарства за рад, социјална и борачка питања, у име Владе Републике Србије, организовали су обележавање 211.годишњице боја на Чегру, на дан одржавања ове историјске битке, 31.маја, у Спомен комплексу Чегар. У складу са Државним програмом обележавања значајних историјских догађаја, поводом годишњице знамените Чегарске битке, председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић са најужим руководством положио је венце код споменика војводи Стевану Синђелићу.

by

Мере за брже запошљавање

У оквиру реализације овогодишњег Локалног акционог плана запошљавања, председник Градске општине Пантелеј Братимир Васиљевић потписао је Споразум са представницима Националне службе за запошљавање-Филијала у Нишу о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма или мера активне политике запошљавања за 2020.годину.

by

Приводе се крају радови на уградњи подземних контејнера

У оквиру континуираних издвајања за подизање нивоа јавне хигијене и уједно заштите животне средине, Градска општина Пантелеј уложила је значајна средства у набавку и уградњу подземних контејнера на урбаном подручју општине.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %