sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Посета најбољих светских математичара

Као гест добре сарадње са нишким Машинским факултетом, који је домаћин Међународне конференције најбољих светских математичара, Градска општина Пантелеј угостила је учеснике овог стручног скупа пред крај тродневног боравка у Нишу. После организованог разгледања градских знаменитости, уз водича Туристичке организације Ниш, за иностране госте приређено је дружење у простору Дегустационо-едукативног центра, као нове туристичке понуде на Пантелеју. Гости су присуствовали непосредној презентацији кулинарских вештина у припреми традиционалних специјалитета овог краја и аутентичних „залогаја југа“ које су потом дегустирали у атмосфери спонтаног дружења са домаћинима.

by

Српско-грчки ФЕР ПЛЕЈ ПАНТЕЛЕЈ 2023.

У склопу континуиране подршке развоју спорта у локалној заједници, популаризацији и омасовљењу спортских активности деце и омладине као и унапређењу спортског туризма, Градска општина Пантелеј подржала је организацију традиционалног пријатељског турнира ФЕР ПЛЕЈ ПАНТЕЛЕЈ 2023. између гостујућих тимова из Грчке и екипа подмлатка фудбалских клубова из Ниша.Ово пријатељско надметање подмлатка нишког фудбала и њихових вршњака из Атине, Солуна и других грчких градова, као симбол традиционалног пријатељства две земље, уз подршку Општине Пантелеј, организовали су бивши фудбалери „Радничког“, Дејан и Драган Митровић који је професионално ангажован у Академији Фудбалског клуба Харавијакос у Грчкој. Сусрети трају до краја јуна а тим поводом, за јуниоре и тренере два фудбалска клуба из највећих грчких градова, уприличен је пријем у великој сали Општине Пантелеј уз доделу пригодних поклона у знак сећања на боравак у пријатељском Нишу. Гостујућим екипама, добродошлицу је упутио председник Скупштине, Саша Новићевић са најближим сарадницима и поред успеха у предстојећим утакмицама, пожелео добро дружење са нишким вршњацима и поновне сусрете наредног лета.

by

Подстицај самозапошљавању

Градска општина Пантелеј наставља праксу спровођења мера активне политике запошљавања незапослених лица са своје територије коју континуирано, већ низ година, реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање-Филијала у Нишу. У оквиру спровођења општинског Локалног акционог плана запошљавања за текућу годину у општинској сали уручене су Одлуке о одобреним подстицајним средствима за самозапошљавање незапослених лица на евиденцији нишке Филијале НСЗ са подручја Градске општине Пантелеј за 12 најбоље оцењених бизнис планова. Међу њима 2 су за услужне, а 10 из области производних делатности, уз наглашену подршку женском предузетништву. Ову меру заједнички, суфинансирају Градска општина Пантелеј и Национална служба за запошљавање са укупно 3.900.000 динара. Из општинског буџета за ову намену издвојено је 2.000.000 динара и 1.900.000 динара са националног нивоа, као иницијална подршка будућим предузетницима који ће појединачно добити грантове у износу од 300.000 динара. Одлуке су уручили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, председник Скупштине Саша Новићевић и заменица директора НСЗ-Филијала у Нишу, Вања Стојковић.

by

Јавни радови 2023

У складу са Локалним акционим планом запошљавања за текућу годину, Градска општина Пантелеј наставља праксу јавних радова на којима ангажује лица са евиденције Националне службе запошљавања - Филијала у Нишу из категорије тешко запосливих. Уз стручно-техничку подршку НСЗ око селектовања незапослених из ове категорије, Општина самостално издваја 1 500 000 динара буџетских средстава за 7 радника, ангажованих у јавним радовима, који трају од 01.маја до краја сезоне. У овом периоду радници су ангажовани на одржавању јавних, зелених површина, међублоковских и излетничких простора на подручју Општине Пантелеј.

by

Питијада 2023

У оквиру Програма прославе славе Града Ниша, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Активом жена Ниша, организовала је традиционалну манифестацију „Добротворна питијада“ у парковском простору Дома ученика средњих школа. У склопу отварања манифестације наступио је подмладак КУД „Анђели“, са сплетом игара као допуна презентацији традиције фолклора и кулинарства овог краја. Питијаду је свечано отворила председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и заједно са највишим руководством Града, општине и гостима из Туниса и Источног Сарајева обишла поставку и испробала специјалитете. Питијада је манифестација првенствено добротворног карактера, којом бројна женска и друга грађанска удружења, као и Угоститељско -туристичка школа, презентују вештине кулинарства и израде домаћих пита по старим али и иновативним рецептима овог краја. Поред дегустације изложених пита за посетиоце, госте и званице славе, највећи део ових специјалних домаћих производа донирао се у добротворне сврхе, Удружењу МИ Даун Ниш. Такође, први пут, манифестацији се придружио и нишки Дом здравља са својим Базаром, те су посетиоци могли проверити шећер, притисак, промене на кожи и заказати прегледе.

by

Обележена 214.годишњица Чегарске битке

Градска општина Пантелеј, Град Ниш и ресорни одбор Министарства за рад, социјална и борачка питања, у име Владе Републике Србије, организовали су у Спомен комплексу Чегар, обележавање 214.годишњице Чегарског боја, 31.маја, на дан одржавања ове историјске битке. У складу са националним календаром значајних историјских датума ова годишњица обележена је државном церемонијом одавања највиших војних почасти и полагањем венаца на споменик Чегарским јунацима. У име Владе, венац је положио ресорни министар Никола Селаковић који је у пригодном обраћању подсетио на историјски значај ове битке и знамените јунаке, дубоко уграђене у темеље наше отаџбине. У име Града Ниша, венац је положила градоначелница Драгана Сотировски са првим сарадницима а у име Градске општине Пантелеј, председница Наташа Станковић, заменик Драган Павловић и председник Скупштине, Саша Новићевић. Државној церемонији на Чегру претходио је парастос чегарским јунацима који је служио Владика нишки, господин Арсеније са свештенством Епархије нишке, а у раним јутарњим сатима одржан је помен и Света архијерејска литургија у Ћеле кули. Традиционално, овај историјски датум, на свој инспиративан начин, обележили су песници, учесници 33.Међународне смотре песника „Синђелићеве Чегарске ватре“.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %