sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Подршка самозапошљавању

У оквиру спровођења општинског Локалног акционог плана запошљавања за 2022.годину, Градска општина Пантелеј потписала је споразум са нишком филијалом Националне службе за запошљавање о суфинансирању Програма самозапошљавања незапослених лица на евиденцији Службе са подручја ове Општине.

by

Подршка спортским удружењима

У склопу континуиране подршке развоју спорта и унапређењу спортског живота у заједници, Градска општина Пантелеј, на основу расписаног јавног позива, одобрила је 23 програма односно пројекта спортских удружења која доприносе омасовљењу и популаризацији спорта на подручју ове општине. За ове намене издвојено је три милиона динара из општинског буџета а финансијска подршка опредељена је за бројне и различите спортске дисциплине, почев од најпопуларнијег фудбала и кошарке до гимнастике,борилачких вештина и шаха, укључујући и посебну подршку спортским удружењима која се истрајно баве оснаживањем особа са инвалидитетом.

by

Радно ангажовање за тринаест радника из категорије тешко запосливих

У оквиру спровођења општинског Локалног акционог плана запошљавања за 2022.годину, потписивањем споразума између Градске општине Пантелеј и нишке Филијале Националне службе запошљавања озваничено је радно ангажовање особа са инвалидитетом у општинској администрацији и сезонских радника на јавним радовима које организује ова Општина.

by

Отворен шалтер Обједињене наплате у Горњој Врежини

На иницијативу Градске општине Пантелеј и самих мештана у Горњој Врежини, у сарадњи са ЈКП Обједињена наплата, у овом насељу отворен је шалтер за наплату трошкова комуналних и других услуга које обједињује ово предузеће. Тиме се скраћује пут и време, кроз директно приближавање услуге плаћања трошкова, мештанима још једног од већих сеоских насеља на општинском подручју, са више од хиљаду становника.

by

Отворени радови у наставку Булевара Св.Пантелејмона

Дуго очекивани наставак изградње Булевара Светог Пантелејмона отпочео је данашњим радовима из правца Градске општине Пантелеј према суседној Општини Црвени Крст, чијем су отварању, поред градоначелнице Ниша, Драгане Соторовски, са ресорним тимом, присуствовали и председници ових општина, Наташа Станковић и Мирослав Милутиновић, са сарадницима. Започета прва етапа радова обухвата изградњу кружног тока на Пантелеју и деоницу будућег Булевара „Горана Остојића“ до спајања са Булеваром „Хероја са Кошара“ чиме ће уједно, модерном саобраћајницом бити повезане ове две Градске општине и обезбеђен најбољи приступ новом стамбеном насељу са 2000 станова намењених припадницима служби безбедности. Планирана собраћајница укупне дужине од 1,5 км, представља највећи кружни прстен у северном делу града Ниша, који ће, по речима председнице Градске општине Пантелеј, Наташе Станковић потпуно растеретити Књажевачку улицу и Јагодинмалски мост, што је од стратешког значаја за будући развој ове општине као и за оптимално одвијање свакодневног саобраћаја на њеном подручју.

by

Испуњене преузете обавезе у насељу Виник

Обиласком насеља Виник, после само десетак дана од непосредног увида на терену, када су у оквиру Градског каравана излистане приоритетне потребе грађана у том насељу, у истом саставу и на челу са градоначелницом Ниша, Драганом Сотировски и председницом Градске општине Пантелеј, Наташом Станковић, у пратњи ресорних сарадника, потврђено је да су све преузете обавезе испуњене, почев од обећаног уређења „Војног пута“, садашње Темске улице на улазу у насеље, преко проширења електро мреже и завршетка јавне расвете у „Златиборској“, односно улици Антонија Хаџовића. Посебно важно за житеље овог насељa, као дуготрајни проблем, трајно је решено питање уредног и несметаног водоснабдевања, преузимањем постојеће водоводне мреже, о чијем редовном одржавању од сада брине надлежно предузеће „Наисус“, као делу јединственог водоводног система у граду.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %