sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

СУБНОР доделио признања

Поводом 80 – годишњице антифашистичког устанка у Србији 26. јуна, у малој сали Дома војске, СУБНОР је доделио признања установама и појединцима који су помогли у организацији обележавања овог историјског датума. Испред Градске општине Пантелеј, Повеље су добили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и већник Немања Рајковић.

by

Посета делегације општине Чирпан

Делегација општине Чирпан, на челу са председником Иваилом Крачоловим посетила је Град Ниш и Градску општину Пантелеј. Ово је други сусрет представника Града, Општине и општине Чирпан, и наставак је сарадње од августа месеца, кад је потписан Меморандум о сарадњи ове две општине. Поред пријема у Општини, уприличен је и пријем код Градоначелнице Ниша, Драгане Сотировски и овом приликом председник општинe Чирпан позвао је представнике Града и Општине да учествују на Туристичком форуму 2022. и Међународним данима лаванде у општини Чирпан, који ће бити одржани 17. и 18. јуна.

by

Посета потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председница ГО Пантелеј Наташа Станковић са својим најближим сарадницима обишле су два домаћинства у Нишу, која су остварила право на субвенције за замену столарије и термоизолацију куће. Том приликом увериле су се да су људи задовољни пројектом енергетске ефикасности који спроводи Министарство рударства и енергетике, а који је покренут прошле, те се наставља и ове године. Заједничка оцена је да људи схватају значај улагања државе у енергетску ефикасност и да сам пројекат није краткорочна мера. У првом јавном позиву у Нишу, уговоре је добило 178 домаћинстава, а према најави потпредседнице Михајловић, држава ће наредних година уложити у дистрибутивну мрежу у Нишу више од 10 милиона евра. Такође, 40 милиона динара ове године издвојено је за замену столарије, термоизолацију, замену котлова и куповину соларних панела. У оквиру новог јавног позива Министарство је потписало уговоре са 151 локалном самоуправом и очекује се да ће учествовати око 20000 домаћинстава.

by

Ефикасно решавање комуналних приоритета насеља Виник

У оквиру Градског каравана, као начина да се непосредно, на терену идентификују виталне потребе грађана и ефикасно одреагује на реалне приоритете, градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, са сарадницима и ресорним тимовима, обишле су актуелне радове у насељу Виник. У сарадњи са ЈКП Медијана и ангажовањем потребне механизације ради се на уклањању дуготрајне дивље депоније у такозваном Подвинику и санацији тог простора у окружењу пруге и игралишта ОФК Ниш. У најизграђенијем делу Виника, као претежно викенд насеља и перспективно најатрактивније локације на подручју града, коначно је решено питање редовног и стабилног водоснабдевања преузимањем постојеће водоводне мреже од стране надлежног ЈКП Наисус. Истовремено, започети су радови на изградњи водоводне мреже на седмом прилазу Горњоматејевачкој улици као одговор на вишегодишње захтеве житеља овог дела Пантелеја.

by

Град решио статус и имовину задружних домова

После вишедеценијских проблема и застоја у решавању статуса напуштених задружних домова у највећим панталејским селима, као некадашње имовине угашеног ПИК-а Ниш, од данас званично, ови објекти са пратећом имовином прешли су у власништво Града Ниша. Реч је о Задружном дому у центру Горњег Матејевца, Задружном дому у Кнез Селу са пратећим објектима МЗ и згради Дома пензионера, који су данашњим откупом постали имовина града.

by

Организован пријем грађана код председнице Општине и Заштитнице грађана

У Градској општини Пантелеј одржан је пријем грађана који су протеклих дана изразили потребу да се поводом личних, породичних или ширих колективних проблема у својим срединама, непосредно сретну и о томе разговарају са председницом Општине, Наташом Станковић и градском Заштитницом грађана, Катарином Митровски.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %