sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Подршка развоју и популаризацији спорта у Општини Пантелеј

У оквиру контунуиране подршке развоју спорта и омасовљењу спортских активности, Градска општина Пантелеј определила је за ову намену из овогодишњег буџета 2 милиона и 800 хиљада динара. Ова наменска средства биће расподељена спортским клубовима и организацијама са подручја Општине на основу пројекатне и програмске документације са којом конкуришу на јавном позиву за подршку пројектима и програмима спортских удружења, чије је расписивање планирано у току месеца фебруара. У циљу популаризације спорта и спортско рекреативних активности, посебно у млађој популацији, Општина Пантелеј симболично је помогла продукцију документарног Филма „Број 1“, посвећеног легендарном голману Драгану Пантелићу и у скупштинској сали организовала премијерну пројекцију овог документарца за све заинтересоване представнике фудбалских клубоба са градског и сеоског подручја. По речима главног јунака филма и житеља ове Општине, Драгана Пантелића, који је уз продуцента, Оливера Пауновића и редитеља Владимира Ристића, поздравио руководство Градске општине Пантелеј и све присутне спортске прегаоце, највећа вредност филма је у његовој поруци упућеној младима, да је бављење спортом најбољи избор за здрав живот и перспективну афирмацију, коју је и сам постигао као обичан младић из мале средине чему је трајно остао веран.

by

Наставак сарадње са НСЗ

У оквиру радне посете директора Националне службе за запошљавање, Зорана Мартиновића Градској општини Пантелеј, одржан је састанак са председницом Наташом Станковић и ресорним већником Зораном Игњатовићем. Општина Пантелеј постала је препознатљива као пример добре праксе у мерама активне политике запошљавања, које континуирано спроводи још од 2015.године, кроз своје Локалне акционе планове за смањене незапослености. Актуелни Програми мера за брже запошљавање са нивоа Националне службе за запошљавање били су доминантна тема састанка и уједно база будуће сарадње, која је овом приликом дефинисана. Као одраз социјално одговорног односа према проблему незапослености и проактивне улоге у том процесу предочене су такође интензивне активности руководства Општине Пантелеј на повезивању и учвршћивању партнерства са приватним сектором односно привредним колективима који послују на њеном подручју. Један од њих је Компанија Олимпијас Книтинг Србија, чије су погоне, у склопу радне посете, заједно обишли председница Наташа Станковић, директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић и нишке Филијале, Бобан Матић.

by

Сарадња са Националним саветом Рома

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић састала се са члановима Извршног одбора Националног савета Рома. Као резултат састанка уследиће потписивање Меморандума о сарадњи којим ће и формално бити озваничени дугогодишњи партнерски односи између Општине и удружења која окупљају припаднике ромске мањинске заједнице.

by

Решења за три актуелна проблема кроз обједињени институционални приступ

Три идентификована и дуготрајна проблема, који су се и кроз интензивна грађанска обраћања, наметнули као приоритет Градске општине Пантелеј, тичу се најпре, статуса Врежинског гробља и нелегалног сахрањивања и изван граница тог простора, затим недостатка паркинг места на прометној Дурланској пијаци, како за власнике локала тако и за купце, и потом, нужности реконструкције постојеће Балон сале у дворишту ОШ „Чегар“ како би се коначно привела намени. Тим поводом, на иницијативу председнице Наташе Станковић, руководство Општине Пантелеј окупило је, на заједничком састанку,представнике свих надлежних инстанци у намери да се обједињеним институционалним приступом изнађу најцелисходнија и најефикаснија решења. У томе су узели активно учешће помоћници градоначелнице Љубиша Јанић и Владислава Ивковић, ресорни градски већник, Мирослав Ђокић, руководилац саобраћајног сектора у ресорној градској управи, Игор Трајковић и директори свих надлежних јавних предузећа: Дирекције за изградњу града, Паркинг сервиса, Тржнице, Горице, Медијане. Конкретни потези уследиће већ наредних дана на основу усаглашених ставова свих учесника да су могућна решења у најопштијем интересу шире заједнице и свих њених грађана.

by

Приближене услуге ЈКП Обједињена наплата мештанима Матејевца

На иницијативу Градске општине Пантелеј и самих мештана у Горњем Матејевцу, у сарадњи са ЈКП Обједињена наплата, од 28.јануара 2021.године почеo je да ради шалтер за наплату трошкова комуналних и других услуга које обједињује ово предузеће. Тиме је скраћен пут и време, кроз директно приближавање услуге плаћања трошкова, мештанима Горњег Матејевца као једног од највећих сеоских насеља на територији Општине Пантелеј, са више хиљада становника, а уједно и мештанима суседног Кнез села које гравитира овом подручју. Шалтер Обједињене наплате отворен је у приземљу објекта Туристичког дома у Горњем Матејевцу, у центру села /у непосредној близини школе/ а званичном почетку рада присуствовали су чланови руководства Градске општине Пантелеј, Месних заједница Горњи Матејевац и Кнез село и ЈКП Обједињена наплата.

by

Савиндан са ђацима у Малчи и Доњем Матејевцу

Обележавање ђачке славе Светог Саве, у задатим епидемиолошким условима, симболично је означено кратком посетом руководства Градске општине Пантелеј сеоским школама у Малчи и Доњем Матејевцу и пригодним даривањем ученика нижих разреда овим поводом. Као и свим школама на подручју Општине, овом приликом, уручени су бесконтактни ковид дозатори за безбеднији рад школских колектива а ученицима су подељени поклон пакетићи као заједнича донација Града и Општине, који су под слоганом „Удружени можемо све“, обезбеђени у сарадњи са Компанијом „Олимпијас книтинг“, ПД „Живановић“ из Доњег Матејевца и доброчинитељсим гестом музичара Небојше Саитовића.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %