sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Светосавске донације

Дан уочи Светосавског празника, који се прославља као ђачка слава, градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић посетиле су две сеоске школе- у Горњој Врежини и школу у Каменици. Том приликом, матичним школама и њиховим истуреним одељењима уручени су ковид дозатори и пригодни поклон пакети намењени ученицима нижих разреда који су обезбеђени донаторским гестом привредника са нишког подручја. Честитајући школску Славу свим ученицима и школским колективима, градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић пожелеле су, пре свега, добро здравље и безбрижније друго полугодиште у овој школској години.

by

Светосавске донације школским, предшколским и здравственим установама

Руководство Градске општине Пантелеј обележило је Савиндан и празник нашег просветитељства и уједињења, пригодним окупљањем директора школских и предшколских установа, здравствених амбуланти на свом подручју и нишког Завода за заштиту здравља радника на заједничкој конференцији за новинаре, која је протекла у знаку друштвено одговорног поступања свих учесника у свакодневном пословању, у актуелним епидемијским условима. Као гест подршке свим наведеним колективима који раде са посебно осетљивим групама, међу којима су првенствено деца школског и предшколског узраста, Општина је овом приликом донирала потребан број бесконтактних ковид дозатора за све матичне школе и њихова истурена одељења на сеоском подручју, као и за вртиће и амбуланте, ради унапређења здравствено-хигијенских услова и што безбеднијег окружења за професионални рад ових јавних установа. Ова пригодна „Светосавска донација“ обезбеђења је, такође, захваљујући друштвено одговорном понашању привредника који послују на подручју Општине Пантелеj, у склопу континуираног јачања партнерства јавног и приватног сектора, узајамне подршке и сарадње oпштине и колектива „Eurotis Group“, „Amorini namestaj“ и „Ђокић градња“.

by

Јавна презентација првих измена Просторног плана града Ниша

У оквиру јавног увида који траје до 3.фебруара 2021.године, у сали Градске општине Пантелеј стручни тим планера из нишког Завода за урбанизам, у својству обрађивача Просторног плана административног подручја града Ниша, презентовао је прве измене и допуне овог документа које се спроводе по скраћеном поступку, предвиђеном по закону код малих измена, као што је у овом случају и тичу се промене намене шумског и пољопривредног земљишта у грађевинско на подручју КО Врело а ради потенцијалне градње соларне електране. За наведене измене добијене су сагласности свих ресорно-надлежних институција а саставни део Планске процедуре је Извештај о стратешком утицају на животну средину чији је примарни циљ очување простора и квалитета животне средине у оптималној мери са предвиђеним мерама заштите на локацијама где је процењени минимални утицај могућ. Презентацији је, поред ужег руководства Градске општине Пантелеј, присуствовао и представник заинтересованих грађана и фирми са овог подручја.

by

Руководство општине на Богојављенској литургији

Поводом великог православног празника- Богојављења, руководство Градске општине Пантелеј присуствовало је свечаној литургији у цркви Светог Вазнесења господњег у Горњем Матејевцу. Чину освештења Богојављенске водице, који се на овај дан спроводи у свим православним храмовима, заједно са мештанима и верницима, присуствовали су председник Скупштине ГО Пантелеј, Саша Новићевић, заменик председника Општине, Драган Павловић и ресорни већник, Немања Рајковић.

by

Обезбеђена индустријска со за стамбене и месне заједнице

Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Медијана обезбедила је потребне количине индустријске соли које су намењене стамбеним заједницама на подручју општине као и месним заједницама, за санирање поледице у зимским условима.Прве количине које је доставила Медијана, управници стамбених заједница и председници месних заједница могу да преузму у седишту Општине Пантелеј почев од данас, 15.01.2020. током целог дана, до 20 часова навече, као и током предстојећег викенда, у интервалу од 10-12 часова, када је организовано дежуство за преузимање џакова са овим агрегатом. Препорука је да се и школе јаве општини ради благовремене набавке соли за своје потребе када од понедељка почну са радом, после распуста. Додатне количине биће по потреби сукцесивно достављане општинама, а председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и директор ЈКП Медијана апелују на грађане да се према важећим прописима редовно старају о уредном чишћењу снега и поледице испред својих стамбених и пословних објеката ради безбедности кретања.

by

Јачање партнерства и узајамна подршка јавног и приватног сектора

У склопу трајног опредељења руководства Градске општине Пантелеј за јачањем партнерства и узајамне подршке јавног и приватног сектора настављена је пракса обиласка и непосредних контаката са привредним субјектима који послују на подручју ове општине. Током посете породичној фирми „PME“ која се бави иновационим технологијама, са очуваним реномеом, дуже од 30 година, као једина такве врсте у нашој земљи и ширем региону, општинска делегација коју су чинили председница, Наташа Станковић, заменик Драган Павловић и ресорни већник Зоран Игњатовић, детаљно су упознати са производним програмом ове фирме, примарно намењеним актуелним потребама у здравству и опремању болница у ковид систему, међу којима је и нова болница у Батајници. Реч је првенствено о кисеоничкој апаратури и уградњи „дрејгер програма“, немачког произвођача чији су заступници на овом подручју. Овај непосредни сусрет омогућио је наш суграђанин Драган Миловановић из Горњег Матејевца који професионално сарађује са фирмом „PME“ ,a у разговорима који су том приликом вођени, договорена је подршка Општине Пантелеј наступима ове фирме на сајмовима иновационих технологија као и успостављње директних контаката са Научно-технолошким парком у Нишу.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %