sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Пролећно сређивање у МЗ Виник

Пролећно рашчишћавање шибља на Винику само је једна од активности која се спроводи заједничком акцијом са Месном заједницом Виник и грађанима који живе у овом насељу. Добром организацијом и уз стручну асистенцију ЈКП "Медијана" и ЈКП "Наисусс" грађани Виника и МЗ Виник решили су проблем атмосферске канализације за одвод отпадних вода копањем одводних канала у дужини од преко 400 метара, што ће им убудуће у потпуности решити проблем услед обилних падавина. Радове су, заједно са председником Месне заједнице Виник Александром Лаловићем, обишли председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и уже руководство Драган Павловић, Саша Новићевић и Бојан Маринковић. Добра комуникација је пола завршеног посла!

by

Обележавање годишњице Топличког устанка

Градска општина Пантелеј у сарадњи са Месном заједницом Горњи Матејевац обележила је 104. годишњицу Топличког устанка. Том приликом одржан је помен јунацима Топличког устанка из овог села и положени венци на „источном гробљу“ у Горњем Матејевцу. У име Градске општине Пантелеј венац су положили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, заменик председнице Драган Павловић и председник Скупштине Саша Новићевић.

by

Разматрани приоритети за ревитализацију улица на Пантелеју

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и чланови ужег општинског руководства одржали су радни састанак са Немањом Милошевићем, задуженим у кабинету градоначелнице за област комуналне инфраструктуре и стручним тимом Дирекције за изградњу града Ниша, на челу са извршним директором, Зораном Прокићем. Састанак је посвећен детаљном разматрању приоритета за потребну ревитализацију улица на подручју Пантелеја пред почетак граћевинске сезоне.

by

Радни обилазак села Каменица

У оквиру радног обиласка Каменице, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, заменик, Драган Павловић и ресорни већник Немања Рајковић најпре су посетили Основну школу „Стеван Синћелић“, поводом почетка радова на реконструкцији санитарних просторија у школској згради које је финансијски помогла Општина. Заједно са руководством Месне заједнице обишли су јавну чесму у центру села, због замућења на које су упозорили мештани и са представником фирме „ЕКО-НАИС“, која се стара о редовном хлорисању сеоских водовода, договорили хитну проверу исправности воде и санацију тренутног стања. Уједно су сагледане и потребне интервенције на јавној расвети у селу као и актуелно стање атарских путева у сусрет наредној сезони.

by

Честитка поводом Дана државности

Поводом Сретењског празника, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и чланови општинског руководства честитају свим грађанима и грађанкама Дан државности Републике Србије. Историјски датуми, као што је дан доношења Сретењског устава 1835. године, чине нас поносним на наше претке који су поставили темељ за признату, уређену и јаку српску државу, са најлибералнијим уставним идејама у тадашњој Европи, и уједно, као савременике обавезују да такву модерну, грађанску и снажну државу, брижљиво чувамо и градимо за просперитет и добробит Србије и свих њених грађана.

by

Обележавање Светог Трифуна

Поводом 14.фебруара, празника Светог Трифуна, који се слави као заштитник виноградара и воћара, у духу добре традиције и обичаја овог краја, Градска општина Пантелеј организовала је пригодну манифестацију којом негује вековну традицију воћарско-виноградарске производње и афирмише истрајне произвођаче, добре домаћине и породичне подрумаре на свом подручју. Овогодишња манифестација, прилагођена епидемијским условима, одржана је у Кнез Селу, а улогу домаћина за наредну годину преузео је Горњи Матејевац. Празнични дан започет је литургијом у цркви Светог Илије у Кнез Селу, а потом традиционалним обредом орезивања винограда у поседу домаћина славе Ивана Стојановића и Владана Станковића. Као и свих протеклих година, на пригодном празничном окупљању додељене су симболичне награде и признања узорним произвођачима са подручја Општине Пантелеј. Признања је уручио председник Скупштине, Саша Новићевић и свим учесницима манифестације пожелео добру и берићетну годину.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %