sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Пријаве за вакцинацију у општинском кол центру

У намери да се вакцине, по избору грађана, учине доступим свим заинтересованим житељима Пантелеја, од среде, 17. марта 2021. у ГО Пантелеј успостављен је дежурни кол центар, од 9-15 часова, сваког радног дана, са бројевима телефона 201-260 и 201-320, на које заинтересовани грађани могу да се пријаве за организовани превоз на вакцинацију или долазак екипа Дома здравља на кућну адресу, за оне грађане који се отежано крећу или имају проблем превоза. Битна је напомена да се вакцине Спутњик и Фајзер примају у здравственим установама, док се кинеска и Астра Зенека могу добити и у кућним условима, на терену.

by

ГО Пантелеј активно помаже вакцинацију грађана- Будимо одговорни!

У интересу очувања здравља заједнице, кроз имунизацију која превенира ширење и спречава теже облике заразе, Градска општина Пантелеј, као први и најближи сервис својих грађана, у сарадњи са Домом здравља у Нишу, настоји да вакцинацију против корона вируса приближи сваком грађанину на својој територији и омогући да се на овај начин заштите од опасног обољевања. За колектив Градске општине Пантелеј, на челу са председницом Наташом Станковић, као део јавног сервиса који је свакодневно у контакту с грађанима, данас је спроведена вакцинација кинеском вакцином.

by

Активна политика запошљавања

У Градској општини Пантелеј одржан је састанак Локалног савета за запошљавање посвећен предстојећим оперативним активностима у спровођењу општинског Акционог плана запошљавања за 2021. годину. На састанку је донета одлука да се овај Локални план усагласи са предлогом Националног акционог плана запошљавања, сагледавајући мере које су се, у дугогодишњој пракси Градске општине Пантелеј, показале као веома позитивно искуство, са најцелисходнијим учинком у домену бржег запошљавања, посебно теже запосливих категорија незапослених. Споменуте мере тичу се пројеката јавних радова, запошљавања особа са инвалидитетом и подршке самозапошљавању, кроз подстицајне грантове за почетак бизниса. Календарски, управо због потребе сређивања излетничких простора и зелених површина пред наступајућу сезону, међу првим мерама је ангажовање радника на јавним радовима у ГО Пантелеј, за коју ће у најкраћем року бити расписан јавни позив.

by

Заседала Скупштина Градске општине Пантелеј

Одборници Скупштине Градске општине Пантелеј усвојили су иновирани Пословник о раду који је усклађен са Статутом Општине и осавремењен у погледу процедура у околностима ванредних ситуација. Седница је протекла у знаку информације о раду председнице и Већа ГО Пантелеј у протеком шестомеченом периоду, од преузимања мандата до краја фебруара текуће године. Информишући одборнике о свим спроведеним активностима, председница Наташа Станковић издвојила је као најважније оне потезе руководства, који су како је навела, проистекли из континуиране сарадње и готово свакодневне комуникације са грађанима, а тичу се решавања три дуготрајна проблема: статуса Врежинског гробља, преуређења комплекса Дурланске пијаце и привођења намени постојеће балон сале у ОШ „Чегар“. Такође је најавила важније активности које предстоје у сарадњи са Градом и надлежним министарствима од којих се очекује подршка за капиталније пројекте са којима је аплицирала Градска општина Пантелеј у области комуналне инфраструктуре. Овај вид информисања одборника добио је подршку скупштинског сазива као део добре праксе са устаљеном шестомесечном периодиком.

by

Сусрет са аутором поводом донације књига

У Градској општини Пантелеј уприличен је сусрет општинског руководства са новинаром и публицистом Ацом Станојевићем, поводом вредне донације књига, посвећених нашим познатим, заслужним и знаменитим суграђанима, које је овај аутор наменио Градској општини Пантелеј, као репрезентативни поклон. Реч је о два издања под насловом „Нишлије, а нису калфе“ и „Далеко од првог корака“ а овим гестом аутор симболично обележава пола века професионалног бављења новинарством и публицистиком.

by

Потписани уговори за медијске пројекте од јавног интереса

На основу конкурса за медијске пројекте у 2020.години који је спровела Градска општина Пантелеј, председница Наташа Станковић званично је потписала уговоре о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања са овлашћеним представницима медијима чији су пројекти одобрени.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %