sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Припреме за излетничку сезону

У оквиру припрема за наступајућу излетничку сезону, чланови руководства Градске општине Пантелеј обишли су најпопуларније нишко излетиште „Каменички вис“ и актуелне радове на путу до овог излетишта. Предузеће коме је поверено одржавање локалних саобраћајница тренутно изводи санационе радове после зимске сезоне и комплетну ревитализацију пута од Каменице према Каменичком вису и селу Церје. Пред нову сезону и масовније походе излетника у природу, који се по традицији везују за првомајске празнике, Општина Пантелеј планира свеобухватно сређивање излетишта на Каменичком вису које, поред радова на уређењу зелених површина, укључује потпуну обнову осматрачнице и постојећег излетничког мобилијара.

by

Подршка вакцинацији у већим привредним колективима

У оквиру партнерства јавног и приватног сектора и интензивне сарадње Градске општине Пантелеј и Компаније „Олимпијас книтинг“, која послује на подручју ове Општине као део италијанског бренда „Бенетон“, уз подршку општинског (и градског) руководства, медицинске екипе Дома здравља у Нишу, спровеле су вакцинацију запослених у овој иностраној компанији. Масовнија имунизација овог колектива организована је након исказане заинтересованости шездесетак запослених који су се пријавили претходних дана а бројни радници накнадно су се придружили на сам дан вакцинације. Иначе, ова друштвено одговорна компанија показала је бригу о својим запосленима у време пандемије, посебним издвајањем финансијске помоћи, а ових дана са Клиничким центром у Нишу договорени су мамографски прегледи свих запослених жена изнад 45 година старости.

by

Посета општинских званичника Полицијској испостави Пантелеј

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и чланови општинског руководства обишли су Полицијску испоставу Пантелеј и у оквиру ове радне посете дефинисали приоритете у наставку институционалне сарадње. Поред доминантних питања целокупне безбедности заједнице, посебна пажња усмерена је на безбедност у саобраћају на урбаном али и ширем подручју Општине Пантелеј.

by

Помоћ Општине у имунизацији становништва са сеоског подручја

У оквиру подршке имунизацији што већег броја својих житеља, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Домом здравља у Нишу, организовала је вакцинацију на терену за мештане више пантелејских села који се отежано крећу и имају проблем превоза. Према утврђеном распореду, са две медицинске екипе, вакцинација је на овај начин крајем радне недеље, омогућена заинтересованим мештанима у селима Доњи Матејевац, Кнез село, Каменица, Врело, Малча и претходно у Јасеновику, Пасјачи и Ореовцу. Истовремено, за заинтересоване житеље већих сеоских насеља, као што су Горњи Матејевац и Горња Врежина, Општина је омогућила организован превоз, уз поштовање свих противепидемијских мера, до Дома здравља у Нишу, где је за ову бројнију групу спроведена вакцинација, у циљу бржег стицања колективног имунитета и превенирања тежих облика оболевања од вируса ковид 19, као примарни здравствени интерес грађана и целокупне заједнице у актуелним пандемијским околностима. Првог дана викенда предстоји вакцинација у селима Бреница и Церје.

by

Састанак са главним градским урбанистом

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић одржала је радни састанак са главним градским урбанистом, архитектицом Тањом Обрадовић и заинтересованим управницима стамбених заједница са дела Булевара Светог Пантелејмона. Састанак је посвећен заједничком сагледавању могућности уређења овог дела Општине Пантелеј, а уследио је на иницијативу житеља овог густо настањеног урбаног насеља.

by

Организована вакцинација у свим селима

За житеље Пантелеја на сеоском подручју, већ је организована вакцинација како би се током наредна три дана, у четвртак, петак и суботу, 18, 19. и 20.марта, мештанима пантелејских села омогућила бржа и лакша вакцинација по следећем распореду: Четвртак,18.март Пасјача - од 9:00 до 11:00 Јасеновик- од 11:30 до 13:00 Ореовац- од 14:00 до 16:00 Петак, 19.март /две екипе на терену/ Доњи Матејевац- од 09:00 до 11:00 Каменица- од 11:30 до 13:30 Кнез село- од 11:30 до 13:30 Врело – од 14:00 до 16:00 Малча – од 16:30 до 18:00 Субота, 20.март Церје- од 09:00 до 11:00 Бреница – од 11:30 до 13:30

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %