sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Отворена поставка са рукотворинама и цвећем

У склопу опсежнијег преуређења ширег комплекса Дурланске пијаце, као што је најављено, отворена је поставка изложбено- продајних штандова са производима старих заната, домаће радиности, рукотворина, етно-стваралаштва и цветних аранжмана. Обновљени штандови постављени су на улазу у Дурланску пијацу, дуж Књажевачке улице, и уступљени су активним удружењима грађана с подручја Градске општине Пантелеј, регистрованим пољопривредним газдинствима и малим предузетницима који негују вредности традиционалне културе овог краја, као гест подстицаја и подршке очувању њихових производних и других корисних активности за заједницу у околностима отежаног пословања и деловања услед свих ограничења изазваних пандемијом ковид 19. Стална поставка је трајнијег карактера и красиће ово прометно место до краја летње сезоне.

by

Јавни радови и пролећно сређивање

У оквиру мера активне политике запошљавања, које Градска општина Пантелеј континуирано спроводи у сарадњи са Националном службом запошљавања-Филијалом у Нишу кроз своје годишње Локалне акционе планове запошљавања, званично је започета реализација овогодишњих јавних радова, као једна од предвиђених мера. Пројектом јавних радова обухваћено је десет незапослених лица са подручја ове Општине који су ангажовани на сезонским пословима уређења и одржавања јавних, зелених и међублоковских површина као и на пролећном сређивању излетничких и парковских простора. Почетак јавних радова обележен је кошењем и уређењем парковског простора у порти Цркве Светог Пантелејмона, као саставни део пролећног уређења овог краја Општине, уједно са новом цветном декорацијом која је постављена на кружним токовима дуж Булевара Светог Пантелејмона /Сомборског булевара/ у сусрет Ускршњим празницима.

by

Предускршња донација здравственим установама

Уважавајући чињеницу да су здравствене установе на првој линији одбране и у највећој мери погођене корона пандемијом, руководство Градске општине Пантелеј у сарадњи са Компанијом „Олимпијас книтинг“ обезбедило је донацију у потребној опреми за две здравствене станице на свом подручју: амбуланту Завода за здравствену заштиту радника Ниш која послује у склопу ове фабрике текстилних производа као и за амбуланту нишког Дома здравља „Ратко Павловић“ преко пута фабричког комлекса, некадашњег Нитекса. Потребан инвентар за свакодневну употребу у виду ординацијских полица, столица за чекаонице и више хиљада маски за запослене у овим амбулантама и Дому здравља, уручила је председница Општине, Наташа Станковић са најближим сарадницима у присуству директорке Завода, Слађане Мајкић и руководства ове иностране компаније као донатора.

by

Посета и помоћ плављеним домаћинствима на Пантелеју

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски са тимом најближих сарадника и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић посетили су домаћинства на урбаном подручју ове Општине која су претрпела штету услед изливања током прошлогодишњих великих падавина.

by

Сафари куп 2021

Град Ниш и Градска општина Пантелеј, на чијем се подручју налази вишенаменски Спортски центар са стрелиштем у Малчи, била је домаћин значајног спортског догађаја: Првог кола Националне лиге Савеза за практично стрељаштво Србије и уједно отвореног међународног такмичења у овој дисциплини. За овогодишњи „САФАРИ КУП 2021“, који се традиционално организује пуне две деценије, пријављено је више од две стотине учесника - представници наших елитних војних и полицијких јединица као и такмичари из бројних земаља: Бугарске, Шведске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Дводневно, викенд такмичење почело је у суботу, 10.априла 2021. у 8 часова, са регистрацијом учесника, и у складу са пропозицијама, завршено у недељу, 11.априла, у поподневним сатима. Током такмичења, овај спортски догађај испратили су председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и председник Скупштине Саша Новићевић, уз поруку да ће Градска општина Пантелеј увек подржати манифестације које доприносе туристичком развоју општине. Ово такмичење предвиђено је националним и међународним календаром и као такво не подлеже забрани организовања спортских манифестација, већ се одржало у складу са мерама које је прописао Републички кризни штаб и без присуства публике.

by

Откривена спомен плоча херојима са Кошара

На дан када је пре 22 године, 9. априла 1999. године отпочела битка на Кошарама, као гест захвалности и сећања на жртве откривена је спомен плоча на булевару који ће и носити назив по јунацима са Кошара. Спомен плочу су открили градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и борац са Кошара Дарко Анђелковић, један од иницијатора, а откривању су присуствовали градски званичници, командант Копнене Војске Србије генерал-потпуковник Милосав Симовић, највиши представници Полицијске управе у Нишу, руске амбасаде, Српско-руског хуманитарног центра, градских општина, представници нишке епархије, ратни ветерани и породице погинулих хероја у рату 1999. године. Овим поводом говоре су одржали градоначелница Ниша Драгана Сотировски, тадашњи командант Приштинског корпуса генерал Владимир Лазаревић, командант са Кошара пуковник Љубинко Ђурковић и старешина 63. падобранске бригаде пуковник Видоје Ковачевић. Захвалнице су, поред градоначелнице добили градски већник Ненад Станковић и један од иницијатора за постављање спомен плоче, Бојан Маринковић, одборник у Скупштини Градске општине Пантелеј и председник Одбора за мандатно-имунитетска питања.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %