sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Градска општина Пантелеј одала пошту жртвама НАТО агресије

Полагањем венаца на Споменик Нишлијама који су страдали у НАТО бомбардовању званичници Градске општине Пантелеј одали су почаст жртвама НАТО агресије. Венце су, овом приликом, положили Драган Павловић, заменик Председнице ГО Пантелеј, Саша Новићевић, председник Скупштине и Марија Милијић Станковић, секретар Скупштине ГО Пантелеј.

by

Васкршње радости на Пантелеју

Градска општина Пантелеј, у сарадњи са Епархијом нишком, поводом највећег хришћанског празника Васкрса, приредила је пригодан Програм „Васкршње радости на Пантелеју“, на отвореном парковском простору у порти Цркве Светог Пантелејмона, уз подразумевајуће прилагођавање актуелној епидемиолошкој ситуацији и строго поштовање важећих противепидемијских мера. Реч је о пригодном програму одржаном на 1. Дан Васкрса, 2.маја од 10-12 часова, конципираном у духу традиције и православних вредности, намењеног деци којој је много тога ускраћено због пандемијских околности, а којој се на овај начин омогућио део ускршњих радости у задатим околностима свих актуелних ограничења. Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и чланови општинског руководства, као и градска већница Адриана Анастасов присуствовали су извођењу Програма, који је почео одмах по завршетку празничне литургије и уједно суграђанима и окупљеним православним верницима честитали Васкрс.

by

Каменички вис спреман за излетнике

У сусрет предстојим празницима и традиционалном првомајском уранку, Градска општина Пантелеј, уз стручно-техничку и логистичку подршку ЈКП Медијана, Дирекције за изградњу града и ЈП Србијашуме, обавила је свеобухватне припреме најпопуларнијег нишког излетишта на Каменичком вису за почетак излетничке сезоне. Актуелним припремама обухваћена је ревитализација пута до Каменичког виса, обнова излетничког мобилијара, ограђивање и кошење зеленог комлекса излетишта уз финално чишћење целокупног терена на чему су уочи празника порадили сезонски радници ангажовани у пројекту јавних радова и волонтерски, већина запослених у Општини Пантелеј. На заједничкој конференцији за новинаре руководства ГО Пантелеј, ресорног градског већника и јавних предузећа, одржаној тим поводом на Каменичком вису, јавности је представљено у потпуности сређено излетиште и предато излетницима на коришћење уз грађанску обавезу да буде и сачувано у чистом стању.

by

Традиционална добротворна акција за Центар

Градска општина Пантелеј, у сарадњи са Активом жена Ниша, традиционално је и ове године, у сусрет предстојећим празницима обезбедила пригодне ускршње пакетиће и дрвена јаја за украшавање у оквиру дневног боравка за кориснике Центра Мара. Поклон пакете су уручиле председница Општине Наташа Станковић, секретар Скупштине Марија Милијић Станковић са председницом Удружења Актива жена Ниша, Љубинком Станишић.

by

Акцијa озелењавања

На простору новог паркића који се формира на слободној површини изнад игралишта ОФК Ниш, на улазу у Виник /код солидарних станова у ул.Палих бораца/ реализована је акција озелењавања. Овај простор је оплемењен са 42 нове саднице туја и другог зимзеленог засада, које је Градској општини Пантелеј донирала друштвено одговорна Компанија „НОКИН“. У садњи на терену, у оквиру пројекта "Зелена топлана" заједно су учествовали представници ове компаније и руководство Општине, као и ЈКП "Медиана" и ЈКП "Топлана" који су обезбедили техничку подршку.

by

Лазарева субота

Градска општина Пантелеј, у сарадњи са Епархијом нишком, реализује вишедневни пригодни Програм „Васкршње радости“ у дане предстојећих празника, на отвореном парковском простору у порти Цркве Светог Пантелејмона, уз подразумевајуће прилагођавање актуелној епидемиолошкој ситуацији и строго поштовање важећих противепидемијских мера. Реч је о вишеденевном тематском Програму који је почео од „Врбице“ и трајаће до Васкрса, конципираном у духу традиције и православних вредности, намењеног првенствено деци са родитељима која празнично посећују Цркву али и деци са аутизмом и „Дауновим синдромом“, којој је много тога ускраћено због пандемијских околности, а којој би се на овај начин омогућио део ускршњих радости у задатим околностима свих актуелних ограничења. Програм је почео на празник Лазарева субота-популарна „Врбица“ након празничне литургије у Цркви Светог Пантелејмона где је председница Општине, Наташа Станковић заједно са старешином цркве Небојшом Вујићем поделила врбове венчиће и звончиће. Уз песму „Лазарица“, отворена је хуманитарна изложба ускршњих јаја која су украсила деца из свих вртића на подручју ГО Пантелеј, а сав приход намењен је НУРДОР- у. Празнични програм за децу у пригодно уприличеном „Ускршњем селу“ у сарадњи са удружењима "ЗООПланет" и "Млади креативци-"Растемо" се наставља и другог дана викенда, као и целе наредне седмице.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %