sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Омладински активизам у сређивању излетишта

У припреме за почетак излетничке сезоне активно су се укључили чланови Канцеларије за младе Града Ниша и ГО Пантелеј. Заједничком акцијом омладинаца, пред овај пролећни викенд, који ће измамити многе излетнике, очишћено је и комплетно сређено најближе нишко излетиште „Дабило“ на путу за Каменички вис.

by

Уређење некатегорисаног пута до Спортског центра у Малчи

У оквиру својих статутарних и буџетских могућности Градска општина Пантелеј наставља активности на уређењу некатегорисаних путева на свом подручју у складу са испољеним приоритетним потребама. У сусрет националном првенству у практичном стрељаштву „Сафари куп 2021“ и уједно отвореном међународном такмичењу у овој дисциплини које се одржава током викенда на стрелишту у Малчи, ревитализован је постојећи дотрајали пут до овог вишенаменског Спортског центра за све популарније адреналинске спортове. За потребе санације и ревитализације овог прилазног пута, Градска општина Пантелеј обезбедила је гребани асфалт и организовала извођење радова који су обављени у рекордно кратком року захваљујући координираним активностима руководства Града Ниша и Дирекције за изградњу града. Иначе, за овај дводневни спортски догађај пријављено је више од 200 такмичара међу којима су наше елитне војне и полицијске јединице као и такмичари из Бугарске, Хрватске, БиХ, Црне Горе и Шведске. Ток радова на уређењу пута испратили су помоћник градоначелнице, Немања Милошевић и заменик председнице Градске општине Пантелеј, Драган Павловић.

by

Гест солидарности и подршке немоћној житељки Пантелеја

Као гест непосредне подршке и солидарности локалне заједнице према немоћној житељки Пантелеја, деведесеттрогодишњој старици, Живки Петровић, оштећеној недавним упадом пљачкаша у њено домаћинство, већница Градске општине Пантелеј, др Славица Алексић и чланице Женске одборничке мреже организовале су кућну посету својој суграђанки уз доделу пригодног пакета помоћи који се састоји од основних животних намирница и свакодневних кућних потрепштина. Пакет су уручиле секретарка Скупштине Градске општине Пантелеј, Марија Милијић Станковић и ресорно задужена већница за здравствену и социјалну заштиту, др Славица Алексић која је у духу своје лекарске професије обавила превентивни и заказала детаљан здравстени преглед старице наредног дана у амбуланти у којој ради.

by

Потписан Споразум са НСЗ за јавне радове

У оквиру реализације овогодишњег Локалног акционог плана запошљавања Градске општине Пантелеј у сарадњи са Националном службом за запошљавање-Филијалом у Нишу, потписан је Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма или мера активне политике запошљавања за 2021.годину. Споразум се односи на ангажовање незапослених лица у реализацији пројеката јавних радова за које су издвојена средства из општинског буџета у износу од 1.500.000,00 динара. Нишка филијала Националне службе за запошљавање обезбеђује техничку подршку у смислу селектовања незапослених лица са подручја Општине Пантелеј из категорија ниже квалификованих и теже запосливих лица са евиденције ове службе а који из године у годину исказују интересовање за ову врсту сезонских послова, углавном на уређењу излетничких простора и одржавању међублоковских и других зелених површина на територији Општине.

by

Пролећно озелењавање на простору Пантелеја

Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Медијана интензивирала је активности пролећног озељењавања више локалитета на урбаном подручју општине. После нових засада на новоформираним зеленим површинама у Студеничкој и Мавровској улици, 30 стабала посађено је у дворишту ОШ „Мирослав Антић“ у оквиру заједничке акције са Градском топланом за чистији ваздух, зеленију и здравију животну средину.

by

Села у систему организованог одвоза смећа

Сва села на подручју Градске општине Пантелеј уведена су у систем организованог одвоза смећа из домаћинстава преко надлежног комуналног предузећа Медијана. Координираним активностима са нивоа Града Ниша, Општине Пантелеј и ЈКП Медијана, ових дана решено је питање одлагања, сакупљања и одвоза комуналног отпада у четири преостала пантелејска села у рубном делу општине. Реч је о селима: Јасеновик, Пасјача, Ореовац и Врело у којима је постављен потребан број надземних контејнера и тиме практично започето редовно сакупљање и одвоз отпада возилима Медијане према устаљеној динамици. Поводом опремања ових сеоских насеља контејнерима за одлагање отпада и увођења у систем организованог одвоза смећа, терен села Пасјача заједно су обишле градоначелница Драгана Сотировски и председница Наташа Станковић са ресорним градским и општинским већницима и директором ЈКП Медијана, Драгославом Павловићем. Непосредни сусрет са мештанима овим поводом, био је прилика за разговор и о другим виталним питањима житеља ових удаљених, брдско-планинских села.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %