sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Уочи 8.марта Међународног празника жена

Градоначелнице и председнице општина у Србији потписале су Повељу женске солидарности изражавајући спремност да сарађују, међусобно се подржавају и заједнички делују до потпуног остваривања пуне родне равноправности. Повељу су потписале председница градске општине Пантелеј Наташа Станковић и градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и још 20 жена које се налазе на челу градова или општина у Србији. Потписивању Повеље о женској солидарности присуствовале су министарка Министарства државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић као покровитељ и стална представница Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији Франсин Пикап. Залагањем за постизање најбољих резултата у градовима и општинама на чијем челу се налазе, обавезале су се да ће потврдити значај жена на челу локалних самоуправа, да ће постигнућа учинити видљивим и да ће својим примером оснажити и подстаћи друге жене у јавном и политичком животу на солидарност и заједничко деловање. Осуђујући све облике дискриминације по основу пола, истакнуто је да је родна равноправност неодвојиви део људских права и основно начело демократије. Од укупног броја потписница, 15 жена је први пут на дужности градоначелница или председница општина.

by

Подршка успешним гимназијалцима из вишечлане ромске породице

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и заменик Драган Павловић уприличили су краћи сусрет са двоје од четворо деце ромске породице Раскоп, о којима се брижно стара самохрани отац као корисник социјалне помоћи. Реч је о Кристини и Андреју Раскоп, ученицима другог и првог разреда престижне Гиманзије Стеван Сремац у Нишу, који, по речима председнице Станковић, као добра деца и успешни ђаци, представљају узор својим вршњацима и свакако заслужују симболичну подршку своје Општине, у виду донације два таблет рачунара, корисних за актуелну онлајн наставу. Ова донација уручена им је током пријема у кабинету председнице као поклон познатог нишког музичара Небојше Саитовића, житеља Градске општине Пантелеј.

by

Видљиви ефекти обимнијег сређивања простора Дурланске пијаце

Опсежније активности на преуређењу простора Дурланске пијаце, које је недавно покренула Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Тржница и уз подршку градског руководства, приведене су завршној фази, постављањем обновљених општинских тезги на новоформираном слободном простору дуж ободне стране пијаце, према Књажевачкој улици. До сада је постављено петнаест тезги са излагачко-продајном наменом, претежно за цвећарску и занатску производњу а преостале, у приближном броју, биће уступљене удружењима грађана која се баве неговањем старих заната, израдом рукотворина и производа домаће радиности као и очувањем вредности традиционалне културе овог краја. Поводом ових завршних активности, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, чланови општинског руководства и ресорни градски већник, Мирослав Ђокић обишли су простор Дурланске пијаце, у настојању да се са грађанима и корисницима овог пијачног простора сагледају актуелни ефекти сређивања и могућности додатног унапређења комплетног комплекса пијаце. Поред видљивог учинка око обезбеђеног паркинга, са додатним паркинг местима за власнике локала, продавце и купце, као и нових корпи за отпатке које је поставила ЈКП „Медијана“ на ободу пијаце, заједничка процена је да сви иновирани и униформно дотерани штандови буду трајно стационирани на главном прилазу пијаци, у виду сталне изложбено-продајне поставке која би у перспективи могла бити и део туристичке понуде Општине Пантелеј, као препознатљивог „чувара традиције“.

by

Веће ГО Пантелеј о подршци школама и социјалним дотацијама

Чланови Већа Градске општине Пантелеј одобрили су издвајања из општинског буџета намењена унапређењу услова за рад и несметано одвијање наставе у двема основним школама на сеоском подручју, које су аплицирале са својим пројектима на недавно расписаном општинском конкурсу за подршку ове врсте. Реч је о ОШ „Стеван Синћелић“ у Каменици, за коју је издвојено 126.000 динара за керамичке радове и реконструкцију школских тоалета док је потребна санитарна опрема обезбеђена из донација. За истурено одељење ОШ „Крађорђе“ у Доњем Матејевцу одобрено је 225.000 динара за санацију оштећеног крова на школској згради која ће се извести одмах по завршетку школске године. Веће је такође одобрило исплату новчане помоћи за 67 социјално угрожених грађана Пантелеја на основу поднетих захтева, прописане документације и потврде Центра за социјални рад о социјалном статусу корисника ових давања.

by

Без одлагања рашчишћавање депонија у циљу заштите животне средине

Чишћење дивљих депонија у циљу очувања здравља и заштите животне средине, један је од приоритета Градске општине Пантелеј. Иницијативу грађана насеља Виник, који су се обратили градоначелници Драгани Сотировски указујући на дивљу депонију уз пружни прелаз на самом улазу у ово насеље, подржала је и Градска општина Пантелеј. Заједно са надлежним службама и ЈКП Медијана, покренута је успешна акција рашчишћавања овог ругла на само неколико метара од оближњих зграда и дечијег парка. Ова заједничка активност је уједно и апел свим грађанима у општини Пантелеј, да буду одговорни према себи и према својој околини.

by

Разговор са грађанима о приоритетима за подизање квалитета живота у насељу

Грађани из улица Бете Вукановић и Лазара Трифуновића, у насељу Доња Врежина, суочени су са дугогодишњим проблемом неасфалтираних улица, услед нерешених имовинско правних односа, као и недостатка парковске површине у свом насељу. На иницијативу председнице Градске општине Пантелеј, Наташе Станковић организован је данас разговор са грађанима и обилазак терена са градским већником за планирање и изградњу Ненадом Станковићем и Немањом Милошевићем из Кабинета градоначелнице који је задужен за комуналну инфраструктуру и изградњу. Поред председнице са грађанима су данас разговарали и Саша Новићевић, председник Скупштине Градске општине Пантелеј као и чланови ужег руководства општине.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %