sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Свечано отворен Дегустационо-едукативни центар Ниш

Уз институционалну подршку Градске општине Пантелеј и фондерску подршку организације ЕуПРОПлус, која финансира пројекте локалног економског развоја, Удружење угоститељско-туристичких посленика Ниша, реализовало је пројекат Дегустационо-едукативног центра Ниш, у коме ће се заинтересованим посетиоцима и туристима презентовати „ЗАЛОГАЈИ ЈУГА“, као део вредне и надалеко познате кулинарске традиције овог краја и читаве југоисточне Србије. После чина освећења новоформираног простора, које је обавило свештенство Цркве Светог Пантелејмона, помоћник министра пољопривреде, Александар Богићевић званично је отварио Дегустационо-едукативни центар и нагласио да је он јединствен објекат ове врсте и намене у целој Србији. Презентацији његове намене као нове туристичке понуде града Ниша, присуствовали си и локални званичници и бројни представници привредно-пословне заједнице из Ниша и овог дела Србије, а посебно признање Удружења угоститељско-туристичких посленика Ниша додељено је председници Градске општине Пантелеј, Наташи Станковић за институционалну подршку пројекту који обједињује домаће произвођаче хране и локалне угоститеље, као и младе људе који се школују у области гастрономије.

by

Конструктивна сарадња са грађанима

На дан уочи Српске Нове године, Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством обишли су Задружни дом у Горњем Матејевцу, који је поново у власништву Града и за чије реновирање су издвојена средства из буџета, као што је и обећано приликом обележавања Св. Трифуна претходне године. Том приликом, кроз неформално дружење са мештанима у оквиру традиционалне општинске манифестације "Божићне чаролије" и уз Божић Бату подељени су пригодни празнични пакетићи за децу испред Туристичког дома у центру села.

by

Обележен 11. јануар - Дан града Ниша

Дан ослобођења Ниша од Турака - Дан града Ниша, 11. јануар традиционално је обележен полагањем венаца на Споменик ослободиоцима Ниша. Венац су, у име Градске општине Пантелеј, положили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, заменик председнице Драган Павловић и већник Немања Рајковић.

by

Бадњи дан са грађанима

По пети пут заредом, у заједничкој организацији, руководство Општине Пантелеј и свештенство Цркве Светог Великомученика Пантелејмона, чије име институционално носе и славе као заштитника овог дела града Ниша, прославили су Бадњи дан заједно са грађанима, свечаним ломљењем чеснице, даривањем и чином паљења бадњака уз пратећи ватромет. Окупљени грађани и православни верници, у присуству руководства Општине Пантелеј, званичника војске и свештенства Пантелејске цркве, након службе и налагања бадњака, учествовали су у ломљењу божићне чеснице. Троје најсрећнијих међу њима, који су одломили парицу, добили су специјални дар од Општине-златник са православним мотивима у славу најрадоснијег хришћанског празника - Христовог рођења. Уз пригодна празнична обраћања, златнике се уручили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, представници војске и Нишке епархије.

by

Поклони за децу Дома Душко Радовић

Почетком децембра, Градска општина Пантелеј у партнерству са Центром за подршку личном и професионалном успеху "EnergyHouse" и Ротаракт Клубом Ниш, организовала је Хуманитарну мотивациону радионицу "УСУДИ СЕ да желиш/Новогодишња листа жеља" са циљем прикупљања средстава за куповину новог намештаја и технике штићеницима Дома за децу и омладину "Душко Радовић". Сав приход искоришћен је за куповину угаоне гарнитуре и телевизора који су предати Дому на даље коришћење. У духу предстојећих празника, уз дружење са децом, поклоне су уручили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, интернационални НЛП тренер и coach, учитељ Реикија и медитације и оснивач Центра за подршку личном и професионалном успеху "Еnergy House", Дарко Цветковић и одборница Скупштине Града Ниша, Јасмина Бараћ Перовић.

by

Кошарка у колицима допада се клинцима

У организацији Кошаркашког клуба у колицима "Наис" из Ниша, а уз подршку Градске општине Пантелеј и у сарадњи са ОШ "Јован Јовановић Змај" у Малчи, већ другу годину за редом реализује се Пројекат "Кошарка у колицима допада се клинцима", као знак подршке особама са инвалидитетом, а са циљем што бољег информисања школараца и разбијању евентуалних предрасуда. Пројектом су предвиђене 2 фазе, теоријска и практична, којима се школарци, кроз дружење и разговоре упознају са кошаркашима у колицима и правилима игре, а након тога, кроз приказ тренинга, и са вештинама ових спортиста на кошаркашком терену. Извођењу прве, едукативне активности, присуствовoвали су заменик председнице Градске општине Пантелеј, Драган Павловић и већник ресорно задужен за спорт, Миљан Хаџовић.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %