sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Гест подршке кроз трибину „Будите уз нас“

У оквиру спровођења активности из Акционог плана за унапређење родне равноправности и оснаживања женске популације у заједници, Градска општина Пантелеј организовала је јавну трибину посвећену превентивној здравственој заштити и раном откривању савремених и све учесталијих малигних болести код жена, као пресудном фактору излечења. Поздрављајући учеснике, председница Општине, Наташа Станковић напоменула је да ова заједничка трибина, под насловом „Будите уз нас“, представља институционални гест подршке истоименом и недавно формираном Удружењу жена оболелих од рака дојке и непосредан начин обележавања Националног дана борбе против ове актуелне и раширене болести. Поред стручног предавања које је одржала општинска већница, др Славица Алексић, уз медицинску подршку руководства нишког Дома здравља и екипе демонстратора омогућена је и додатна едукација о техници благовремених самопрегледа. Солидарност и узајамна подршка ближег и ширег окружења, као посебна димензија трибине али и читавог процеса излечења, остварена је кроз размену сопствених искустава с болешћу, које је са учесницима трибине на личном примеру, дубоко људски, искрено и поучно, поделила Александра Пројовић, одборница у Градској скупштини и директорка ОШ Стефан Немања.

by

Седница Скупштине у знаку јавног информисања

У складу са Законом о јавном информисању и медијима и пратећим Правилником који детаљније регулише суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, одборницима Скупштине Градске општине Пантелеј презентован је извештај о реализованој финансијској подршци медијским пројектима у 2022.години.

by

Гест подршке Сигурној кући

Поводом Међународног празника жена, 8.марта, Градска општина Пантелеј уприличила је пригодан сусрет са женама и децом о којима професионално брине особље Сигурне куће у Нишу. Сусрет је протекао у духу женске солидарности и институционалне подршке које су током заједничког дружења изразиле председница Општине Пантелеј, Наташа Станковић, општинска већница, др Славица Алексић и секретарка Скупштине општине, Марија Милијић Станковић. Овом приликом, мајкама с децом у Сигурној кући уручени су симболични и пригодни поклони а празничној атмосфери допринела је посебна донација Удружења угоститељско-туристичких посленика града Ниша.

by

Осмомартовско дружење са удружењима жена

Уочи Међународног празника жена, 8.марта, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Удружењем угоститељско-туристичких посленика Ниша организовала је пригодно окупљање бројних удружења жена са којима Општина интензивно сарађује. Током заједничког дружења, председница Општине, Наташа Станковић изразила је захвалност представницама удружења жена на предузимљивости, истрајности и посвећености женском активизму, којим, уз континуирану подршку Општине Пантелеј непосредно доприносе унапређењу родне равноправности и оснаживању положаја жена у заједници.

by

Унапређење родне равноправности

На позив Координационог тела за родну равноправност Републике Србије, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић активно је учествовала на годишњој конференцији посвећеној теми: „Локални механизми за родну равноправност – примена начела родне равноправности на локалном нивоу“. Главни циљ конференције је подстицање даље сарадње механизама за родну равноправност на локалном и националном нивоу, као и унапређење рада локалних механизама за родну равноправност у постизању једнаких могућности у локалним заједницама. На Конференцији су представљени примери добре праксе, у које се сврстава и Градска општина Пантелеј која је усвојила Локални акциони план за унапређење родне равноправности за период од 2021-2025.

by

Посета Удружења војних пензионера

Поводом јубиларне годишњице Удружења војних пензионера, представници Градског удружења Ниш посетили су председницу Градске општине Пантелеј, Наташу Станковић и том приликом јој уручили Захвалницу и амблем Удружења, као симболичан знак захвалности за дугогодишњу сарадњу.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %