sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Шакалијада 2023

Градска општина Пантелеј у сарадњи са Ловачким удружењем града Ниша организoвала је традиционалну, тринаесту по реду, „Шакалијаду“, у ширем атару села Горња Врежина. Манифестацији је присуствовала председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством. Испред Задружног дома у Горњој Врежини, учесници Манифестације презентовали су улов, а након тога проглашени су најуспешнији ловци на шумске предаторе, у склопу традиционалног ловачког дружења.

by

Обележен празник „Поклада“ пригодном манифестацијом у Официрском дому

У духу традиције и народних обичаја овог краја, на пригодан начин обележен је народни празник Словена, ПОКЛАДЕ, чија је прослава широко распрострањена код православних, словенских народа, као и католичких, само под различитим називом празновања. Нарочито се слави у Грчкој и Русији, као празник МАСЛЕНИЦА. У организацији Друштва српско-руског пријатељства, учесници манифестације поделили су симболику празника и „Беле недеље“, у знак испраћаја зиме, призивања пролећа, сунца и обнове живота, уз служење топлих напитака, домаћих колача и палачинки као празничног симбола.

by

Обележена годишњица Топличког устанка

У сарадњи са Месном заједницом Горњи Матејевац, Градска општина Пантелеј обележила је годишњицу Топличког устанка 24.фебруара. Том приликом одржан је помен јунацима Топличког устанка из овог села и положени су венци на „источном гробљу“ у Горњем Матејевцу. У име Градске општине Пантелеј венац су положили председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и већник Немања Рајковић.

by

Састанак са Саветом МЗ Кнез село

Градска општина Пантелеј наставља праксу спровођења редовних оперативних састанака са Месним заједницама на сеоском подручју. Тим поводом, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством обишла је Месну заједницу Кнез село и кроз непосредан разговор са мештанима и представницима Савета договорила низ активности у наредном периоду за решавање горућих проблема, као и начина за боље функционисање саме месне заједнице, како би се одређени комунални проблеми предупредили.

by

Обележен Свети Трифун

Поводом 14.фебруара, празника Светог Трифуна, који се слави као заштитник виноградара и воћара, Градска општина Пантелеј традиционално је организовала пригодну манифестацију којом негује вековну традицију воћарско-виноградарске производње и афирмише истрајне произвођаче, добре домаћине и породичне подрумаре на свом подручју. У духу обичаја, празник се обележио јутарњим орезивањем винограда и молитвом за родну годину. Домаћин овогодишње манифестације било је село Доњи Матејевац где су се заједно са руководством Општине Пантелеј, свештенством, представницима војске, полиције, гостима и званицама, традиционално окупили пантелејски виноградари и воћари. Овом приликом, Општина је доделила пригодне награде узорним домаћинима и произвођачима из свих 12 села на својој територији.

by

Расподела индустријске соли за зимско одржавање

У складу са устаљеном праксом, Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Медијана обезбедила је довољне количине индустријске соли за потребе зимског одржавања на подручју ове општине. Пред најављени талас захлађења и снежних падавина, испоручене количине соли организовано, у седишту Општине, преузели су представници школа, сеоских месних заједница и део стамбених заједница, према исказаним и оправданим потребама а остали то могу учинити наредних дана. Расподели овог агрегата, поред руководства Градске општине Пантелеј које је организовало испоруку соли, присуствовали су командант Штаба за замске службе, градски већник Ненад Станковић, директор ЈКП Медијана, Иван Михајловић и начелник Комуналне милиције, Дејан Ковачевић, који су потврдили спремност свих сектора за ефикасно реаговање током предстојећег зимског таласа, уз апел грађанима да очисте лед и снег испред својих приватних и пословних објеката у јавној употреби, у складу са важећим прописима.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %