sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Спремна излетишта уочи празника

У сусрет предстојећим првомајским празницима, Градска општина Пантелеј спровела је устаљену акцију сређивања популарних излетишта на свом подручју - у ширем комплексу Чегра и на Каменичком вису, која су спремна за многобројне излетнике који вишедневни одмор током нерадних дана намеравају да проведу у природи, у најближој околини Ниша. У акцији су волонтерски учествовали општински функционери и запослени, уз логистичку подршку секторских екипа ЈКП Медијана. У складу са прогнозираним временским условима, велики прилив излетника очекује се већ током викенда и традиционално за „првомајски уранак“, на први дан празника рада када се на Каменичком вису окупља највећи број људи. Поводом очекиваних масовнијих окупљања на овим излетиштима апелује се на одговоран однос излетника према природи и уређеним излетничким просторима. То се првенствено односи на строгу забрану паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене посуде и контејнере које ће ЈКП Медијана тих дана интензивније празнити. У циљу очувања природе и постојећег излетничког мобилијара, који су учестало на мети вандала, током викенда и у дане празника, ове просторе контролисаће комунална полиција.

by

Потписан споразум са НСЗ за мере активне политике запошљавања у складу са ЛАПЗ

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и в.д. директора нишке филијале Националне службе за запошљавање, Бобан Матић потписали су у Градској кући Споразум о мерама активне политике запошљавања. За ту сврху, Град Ниш определио је укупно 21 милион динара, а Градска општина Пантелеј 3,5 милиона, од чега је 1 милион намењен за јавне радове, а 2,5 милиона за програм самозапошљавања, од којих општина самостално из буџета издваја 1,5 милиона, а 1 милион кроз програм суфинансирања са НСЗ. Градска општина Пантелеј прва је донела Локални акциони план запошљавања још 2015. године и већ девету годину континуирано спроводи јавне радове и издваја средства за подстицај запошљавања на својој територији. Ове године ће, на период од 4 месеца, кроз јавне радове бити ангажовано 7 лица, а 14 кроз програм самозапошљавања. Такође, повећана је и накнада за јавне радове на предлог Града, те ће уместо досадашњих 22 000, ангажована лица примати 30 000.

by

Обележавање Ускрса са суграђанима

Традиционално, поводом највећег хришћанског празника Васкрса, Градска општина Пантелеј организовала је вишедневну манифестацију „Васкршње радости на Пантелеју“, у празнично уређеном и декорисаном амбијенту унутар парковског простора Цркве Светог Пантелејмона. Манифестација са вишедневним интерактивним програмом који је намењен деци са Пантелеја и читавог града, започета је традиционалним окупљањем на популарни дечји празник „Врбица“ и завршена празничним програмом на први дан Васкрса, 16.априла. Малишани у пратњи родитеља учествовали су у интерактивном програму са аниматорима Удружења „Млади креативци-Растемо“ и Удружења „ЗОО Планет“ који укључује разноврсне и тематски осмишљене активности на више издвојених пунктова - бојење ускршњих честитки, такмичарске игрице у потрази за скривеним јајима и традиционално куцање јајима, слободне активности у комплексу „Ускршњег села“ - јахање понија, дружење и фотографисање са животињама, осликавање на лицу и „меморис фотке“ у специјално израђеном ускршњем декору. Целокупну празничну поставку, уз честитке за Васкрс, отворили су заменик председнице, Драган Павловић, председник Скупштине, Саша Новићевић, секретар Скупштине, Марија Милијић Станковић са старешином Цркве, Небојшом Вујићем, обиласком хуманитарне изложбено-продајне поставке ускршњих јаја, која су пригодно украсила деца из пантелејских вртића, а чији је приход намењен у хуманитарне сврхе, НУРДОР-у.

by

Лазарева субота - Врбица

Традиционално, у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, Градска општина Пантелеј организује вишедневну манифестацију „Васкршње радости на Пантелеју“, у празнично уређеном и декорисаном амбијенту унутар парковског простора Цркве Светог Пантелејмона. Манифестација са вишедневним интерактивним програмом који је намењен деци са Пантелеја и читавог града траје од 08.априла, „Лазареве суботе“, популарне „Врбице“ до 16.априла, првог дана Васкрса. Након јутарње литургије и поделе врбових венчића и звончића деци коју традиционално окупља овај популарни празник, поздравну песму „Лазарица“ и наступ извела је млађа фолклорна група КУД „Анћели“. У наставку је следио обилазак тематске поставке рукотворина и празничне поставке „Ускршњег села“, које садржи креативне радионице и слободне активности са аниматорима из Удружења „Млади креативци-Растемо“ , Удружења за неговање традиције „Вишња“ и Удружења за заштиту и одгој животиња „ЗОО Планет“, чија ће комплетна поставка трајати и током читаве седмице у сусрет Васкрсу, према интересовању деце.

by

Акција добровољног давалаштва крви у ГО Пантелеј

У оквиру теренских активности Завода за трансфузију у Нишу, у седишту Градске општине Пантелеј спроведена је редовна Акција добровољног давања крви. У акцији су заједно учествовали представници свих структура: руководства Општине, запослених у општинској администрацији и грађани са градског и сеоског подручја. Као добровољни даваоци, из редова функционера, одазвали су се председник Скупштине, Саша Новићевић, секретарка СО Пантелеј, Марија Милијић Станковић и начелник Управе, Новица Симић.

by

Сећање на жртве бомбардовања

Годишњица НАТО агресије на нашу земљу и Дан сећања на жртве бомбардовања обележени су у Нишу полагањем венаца на спомен обележја страдалима у вишемесечној војној агресији НАТО алијансе. У име Градске општине Пантелеј, венце на Спомен капелу и Споменик жртвама НАТО агресије код зграде Универзитета положили су председница, Наташа Станковић и председник Скупштине Саша Новићевић.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %