sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Завршна седница Скуштине ГО Пантелеј у 2022. години

Скупштина Градске општине Пантелеј одржала је завршну седницу у 2022. години. По дневном реду, већином гласова усвојена је Одлука о буџету Градске општине Пантелеј за 2023. годину са кадровским планом, поднет је извештај о деветомесечном извршењу буџета у текућој години, усвојен Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и презентована Информација о раду Председнице и Већа Градске општине Пантелеј за 2022. годину. Одборници општинске Скупштине изјаснили су се такође, у форми претходног позитивног мишљења, о програмима пословања јавних предузећа у наредној години.

by

Одржан још један пријем грађана

У циљу унапређења комуникације и проналаска адекватног решења за проблеме суграђана, Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић заједно са сарадницима одржала је још један пријем грађана у свом Кабинету. Пријем грађана је прилика за директан разговор са руководством и устаљена пракса која се спроводи континуирано, те је од почетка године до сада примљено близу 300 Пантелејаца, који су се јавили са разним проблемима, најчешће комуналним. Сви захтеви који нису у надлежности Општине, уз ургенцију су прослеђени надлежним институцијама на даље решавање.

by

Потписан Споразум о сарадњи Града Ниша и Града Источно Сарајево

Градска општина Пантелеј већ дуже време негује добре побратимске односе са Општином Источна Илиџа у Републици Српској, а председница Наташа Станковић и начелник Маринко Божовић су, уочи Славе Градске општине Пантелеј 2021. године, потписали Меморандум о сарадњи и братимљењу, којим су осведочили ту сарадњу и дугогодишњу повезаност обе општине са истом традицијом. Утабаним путем, али на вишем нивоу, Град Ниш, на челу са градоначелницом Драганом Сотировски и Град Источно Сарајево, на челу са градоначелником Љубишом Ћосићем, потписали су у Градској кући Споразум о сарадњи, којим ће додатно бити ојачане везе становника два града са обе стране Дрине. Такође, договорена је сарадња у области културе, спорта, туризма, привреде, али и заједнички наступи на Међународним сајмовима, као и партнерски односи у прекограничним пројектима. Потписивању је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

by

Пријем за истакнуте спортисте

У сусрет седмом по реду, Међународном Кик бокс турниру "Balkans best figters", који ће се одржати од 09 - 11. децембра у Спортској хали ОШ "Мика Антић", председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством угостила је селектора репрезентације Србије и председника Кик бокс клуба "Ниш" Срђана Радуловића и младу кик боксерку Николину Стевановић, која је освојила треће место на Светском првенству у кик боксу и живи на територији општине. По речима организатора, Кик бокс клуба "Ниш", за учешће се до сада пријавило око 300 такмичара из 8 земаља, али се очекује већи број, јер пријављивање траје до суботе. Борбе почињу у суботу, 10. децембра у 10 часова, а финале је 11. децембра од 18 часова, након чега ће бити уручена признања најбољима.

by

Одржана Хуманитарна радионица

Градска општина Пантелеј у партнерству са Центром за подршку личном и професионалном успеху "EnergyHouse" и Ротаракт Клубом Ниш, организовала је Хуманитарну мотивациону радионицу "УСУДИ СЕ да желиш/Новогодишња листа жеља". Радионица је одржана у концертно-изложбеном простору Факултета уметности, а аутор и тренер радионице био је др Дарко Цветковић, интернационални НЛП тренер и coach, учитељ Реикија и медитације и оснивач Центра за подршку личном и професионалном успеху "Еnergy House". Сав приход прикупљен на радионици донираће се Дому за децу и омладину „Душко Радовић“ Ниш, за куповину новог намештаја. Бројне друштвено одговорне компаније, Удружења грађана, као и појединци одазвали су се позиву Општине, међу првима компанија Олимпиас Книттинг и Олимпиас СРБ на челу са Гиованни Антониолијем и још једном показале да се на њих увек може рачунати када су у питању хуманитарне акције и помоћ најмлађима. Такође, ове компаније сваке године мисле на младе са посебним потребама, као и оне без родитељског старања, те радо одговарају сваком позиву локалне власти. Поред њих, учешће су узели и фирма „ЕЛМАГ“, МВ Ауто 018, вртић „Бамбини“, „Логос трговине“,"Бецић промет", ЈП "Паркинг сервис" и многи други. У духу предстојећих празника, Градска општина Пантелеј позива и остале иностране и домаће компаније, које послују на територији Ниша, да следе пример Олимпиаса и споменутих друштвено одговорних фирми.

by

Одржана јавна расправа о Нацрту Одлуке о буџету ГО Пантелеј за 2023.

У складу са законском процедуром и устаљеном праксом, после спроведеног увида јавности у Нацрт Одлуке о буџету Градске општине Пантелеј за 2023.годину, у скупштинској сали Градске општине Пантелеј одржана је јавна расправа о овом најважнијем годишњем документу. У јавној расправи, по позиву који је објављен на сајту Градске општине Пантелеј, активно су учествовали сви заинтересовани за креирање општинског буџета. Након завршене јавне расправе, Веће ГО Пантелеј утврдиће предлог буџета за 2023.годину и упутити на коначно одлучивање Скупштини општине на децембарској седници.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %