sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Дан сећања на страдале совјетске војнике

На данашњи дан, 1944. године, убрзо након ослобођења града Ниша, у трагичном догађају званом "Нишки инцидент", америчка авијација изненада је напала град Ниш и колону возила Црвене армије. Страдала су 32 совјетска војника, док је 39 њих рањено. У знак сећања на страдале војнике, маја ове године, откривен је споменик посвећен црвеноармејцима, у близини села Трупале, а поред старог пута Ниш-Алексинац, којим се кретала колона у тренутку напада. На овај споменик су, на годишњицу погибије, испред Градске општине Пантелеј венац положили председник Скупштине, Саша Новићевић, секретар Скупштине Марија Милијић Станковић и већник Немања Рајковић.

by

Наставак сарадње са општином Чирпан

Градска општина Пантелеј и општина Чирпан из Бугарске потписале су, пре нешто више од годину дана, Меморандум о партнерству о унапређењу економске сарадње и заједничким пројектним активностима. Делегација Општине Чирпан, коју је предводио градоначелник Ивајло Крачалов, поново је посетила Градску општину Пантелеј, како би конкретизовали сарадњу заједничким аплицирањем на први објављен позив INTERREG Danube Transnational Programme. Тема разговара са председницом Наташом Станковић и њеним најужим руководством била је промоција културних, историјских и привредних потенцијала и презентовање истих кроз заједничке активности. Том приликом, обављен је и позив са потенцијалним партнерима из Црне Горе, братском општином Тиват, која је такође дала потврду за учешће, а са којом обе општине деле исти интерес. Очекивања су, да се по добијању потребних сагласности за учешће на Пројекту, вишегодишња сарадња реализује кроз заједничке активности.

by

78 година од ослобођења Ниша

У присуству многобројних грађана и високих градских функционера, делегација војске, полције и представника удружења, полагањем венаца на Споменик ослободиоцима обележен је Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату. Након полагања венаца на Тргу Краља Милана, церемонија је настављена и на Меморијалном комплексу "Бубањ", где су такође положени венци у част и славу више од 12000 домољуба који су ту стрељани. У име Градске општине Пантелеј, венце су положили председница Наташа Станковић, заменик председнице Драган Павловић и већници Зоран Игњатовић и Немања Рајковић.

by

Обележена годишњица ослобођења Ниша у Првом светском рату

Пригодним програмом и традиционалним полагањем венаца на споменик војводи Петру Бојовићу обележена је годишњица ослобођења града Ниша у Првом светском рату. Венац су у име Градске општине Пантелеј положили председница Наташа Станковић, заменик председнице Драган Павловић и председник Скупштине, Саша Новићевић.

by

Обележен Дан 3.бригаде КоВ

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством присуствовала је војној свечаности поводом обележавања Дана 3.бригаде КоВ у касарни "Књаз Михаило".

by

Виноградари у посети Топличкој винарији

Градска општина Пантелеј позната је као територија квалитетног грожђа и вина, у којој је виноградарство традиција која се негује генерацијама и која представља развојни потенцијал општине. У сврху размене искустава, али и упознавања са новим технологијама, Општина Пантелеј заједно са Удружењем "Агро-Матејевац" организовала је посету винарији "Топлички виногради", једну од највећих приватних винарија у земљи, која се налази у прокупачком крају, на периферији села Гојиновац. Делегацију, коју су чинили чланови удружења и виноградари, предводио је већник ресорно задужен за пољопривреду, Немања Рајковић.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %