sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Званичници Општине са светским параглајдистима на полетишту

Учеснике 16. Европског првенства у параглајдингу и њихове колеге из читавог света, који су се придружили у слободном делу такмичења, пред крај прве такмичарске недеље,обишли су представници Градске општине Пантелеј

by

Јавна презентација иновираних ПГР за Пантелеј

У склопу процедуре јавног увида о разради трећих измена Генералног урбанисточког плана Ниша кроз планове нижег реда, односно Планове генералне регулације за подручје ГО Пантелеј, у скупштинској сали одржана је јавна презентација ових документа са предвиђеним изменама у простору који обухвата североисточни део Општине, северно од Сомборског булевара и југозападни део, тачније насеље Бранко Бјеговић, северно од ауто пута. Стручни тим Завода за урбанизам предочио је планиране измене којима су сагледане зоне мешовите намене, становање, пословање и јавне намене, уз нагласак на повећање процента зеленила на 25%, од чега 10% у контакту са тлом а остатак од 15% кроз зелене фасаде, кровове и саднице, што уједно важи и за колективно становање. Јавни увид траје до 8.августа а јавна седница Комисије за планове биће одржана 16.августа.

by

Ниш- светска престоница параглајдера

Град Ниш и Градска општина Пантелеј, као препознатљиво одредиште светских параглајдера, са својим познатим полетиштем „Вишеград стена“, домаћини су Европског првенства у овој атрактивној спортској дисциплини које се одржава у последњој седмици јула у организацији Ваздухопловног савеза Србије.У присуству представника ресорних министарстава за туризам, спорт и омладину, локалних званичника и руководства Савеза, у простору Амфитеатра на Нишавском кеју, Европско првенство у параглајдингу званично је отворио председник Међународне федерације аеронаутичара. Томе је претходио свечани дефиле репрезентативних екипа из 30 земаља учесница, који је прошао централним градским улицама, од Народног позоришта, улицом Николе Пашића, Казанџијским сокачетом, Обреновићевом, преко Трга Краља Милана до Официрског дома. Наредних дана, љубитељи овог спорта и заинтересована публика имају прилику да прате спектакуларне летове на небу изнад Ниша, а у параглајдерским вештинама надметаће се, поред репрезентација из европских земаља и екипе које су се придружиле овом такмичењу из Бразила, Кубе, Јапана и свих крајева света.

by

Завршена 16.Колонија анимираног филма

Међународнa колонијa анимираног филма за децу и младе „Пантелеј 2022“, коју већ шеснаест година организује Градска општина Пантелеј у сарадњи са Студијом цртаног филма 98 и Удружењем „Анима“ у Нишу окончала је још једну успешну сезону. На свечаном затварању ове креативне манифестације, намењене деци и омладини из Ниша и њиховим вршњацима из европских земаља и региона Балкана, проглашени су награђени филмови са овогодишњег Фестивала „Константонов златник“ уз пројекције најбољих остварења. Уз честитке на оствареним аниматорским дометима, председник Скупштине Општине Пантелеј, Саша Новићевић уручио је дипломе овогодишњим учесницима и пожелео поновни сусрет наредног лета.

by

Обилазак радионица анимираног филма

Заменик председника Градске општине Пантелеј, Драган Павловић и ресорни већник Миљан Хаџовић, заједно са градском већницом Адријаном Анастасов, ресорно задуженом за туризам и културу, посетили су радионице анимираног филма које се у оквиру овогодишње Међународне колоније читаве седмице одржавају у простору Одељења Дечје библиотеке. Током непосредног сусрета у стваралачком амбијенту, локални званичници поздравили су младе креативце из Ниша и суседних земаља који уз менторску помоћ познатих светских аниматора, већ шеснаесту годину за редом, померају границе дечјег стваралаштва у области анимираног филма.

by

Озваничен почетак 16. Међународне колоније анимираног филма

Шеснаеста по реду Међународнa колонијa анимираног филма за децу и младе „Пантелеј 2022“, коју у континуитету организује Градска општина Пантелеј у сарадњи са Студијом цртаног филма 98 и Удружењем „Анима“ Ниш, званично је отворена 18.јула 2022. у простору Народне библиотеке „Стеван Сремац“ у Нишу и трајаће до краја седмице кроз организоване креативне радионице у Одељењу Дечје библиотеке. Овогодишња манифестација, намењена креативној деци и младима са афинитетом према анимираном филму, окупила је четрдесетак учесника из Бугарске, Северне Македоније, Републике Српске и њихових вршњака из Ниша и других градова наше земље, који ће своје вештине усавршавати уз подршку међународно признатих ментора у свету анимације. На свечаном отварању Колоније, у присуству руководства Општине Пантелеј и градске већнице за културу и туризам, Адријане Анастасов, учеснике је поздравила председница Општине, Наташа Станковић и пожелела да уз вршњачко дружење, још једном помере границе дечје маште и креативне инспирације.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %