sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Затворена 15. Међународна колонија анимираног филма

Међународнa колонијa анимираног филма за децу и младе „Пантелеј 2021“, коју већ петнаест година организује Градска општина Пантелеј у сарадњи са Студијом цртаног филма 98 и Удружењем „Анима“ Ниш званичнo је завршила још једну успешну сезону. Свечаном затварању ове креативне манифестације, намењене деци и омладини из Ниша и њиховим вршњацима из европских земаља и региона Балкана, присуствовао је већник Градске општине Пантелеј, Миљан Хаџовић, који је уручио дипломе овогодишњим учесницима, а проглашени су и награђени филмови на Фестивалу „Константонов златник“ уз пројекције најбољих остварења.

by

Обилазак радова на изградњи улица

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски обишла је са сарадницима радове на изградњи улице Саве Ковачевића у Медошевцу у Градској општини Црвени крст, као и у Раданској улици у Градској општини Пантелеј. Раданска улица је чекала уређење четири деценије, а на то су подсетили грађани на терену, који су изразили и задовољство у брзој реакцији после пријава проблема на недавно одржаном пријему грађана код Градоначелнице и иницијативе Градске општине Пантелеј. Градоначелница је приликом обиласка радова у разговору са председницима двеју Општина, нагласила да се у уређењу путне инфраструктуре, средствима из републичког буџета, убрзо прикључује и Јавно предузеће „Путеви Србије“ завршетком Булевара Цара Константина, Кованлучке улице и рехабилитацијом пута од Доње Врежине до Малчанске петље.

by

Прослављен Петровдан у Горњем Матејевцу

Свечаној литургији поводом празника Првоврховних апостола Христових Петра и Павла у Храму посвећеном овим апостолима у Горњем Матејевцу присуствовали су чланови руководства Градске општине Пантелеј.

by

Свечано отварање 15. Међународне колоније анимираног филма

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић отворила је јубиларну Међународну колонију анимираног Филма за децу и младе- „Пантелеј2021“, која се већ петнаест година заредом, уз континуирану подршку Градске општине Пантелеј одржава у Нишу и окупља светски познате аниматоре под чијим менторством се креативно надарена деца едукују у овој сфери уметности и сама стварају анимиране филмове. Овогодишња Колонија траје од 12-16.јула, а због пандемијских ограничења окупља мањи број учесника него ранијих година. Учествују деца и млади из Бугарске, Републике Српске и наше земље која ће током наредне недеље имати четири креативне радионице у простору Дечје библиотеке у Нишу, а уједно се и дружити са вршњацима и обилазити знаменита места у граду и околини.

by

Најава јубиларне 15.Колоније анимираног филма

Конференцијом за новинаре, одржаном у сали Градске општине Пантелеј, најављена је јубиларна, Међународна колонија анимираног Филма за децу и младе- „Пантелеј2021“, која већ петнаест година заредом окупља светски познате аниматоре под чијим менторством се креативно надарена деца едукују у овој сфери уметности и сама стварају анимиране филмове. Овогодишња Колонија трајаће од 12-16.јула а због пандемијских ограничења окупиће мањи број учесника него ранијих година. Учествоваће деца и млади из Бугарске, Републике Српске и наше земље која ће током наредне недеље имати четири креативне радионице у простору Дечје библиотеке У Нишу а уједно се и дружити са вршњацима и обилазити знаменита места у граду и околини. На прес конференцији о континуитету Манифестације и истрајној подршци Општине Пантелеј говорили су председник Скупштине, Саша Новићевић и заменик председника Општине, Драган Павловић а о Програму и пратећем Фестивалу анимираног филма „Константинов златник“ све важније појединости пренео је Слободан Милошевић, као суорганизатор из Удружења Анима.

by

Састанак о унапређењу урбаног простора Општине Пантелеј

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић одржала је радни састанак са представницима свих релеватних институција и јавних служби надлежних за питања уређења урбаног простора и унапређења комуналног стандарда на градском подручју Општине.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %