sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Летње игре у комшилуку

Градска Општина Пантелеј и Удружење за неговање традиције „Вишња“ поводом обележавања општинске славе Св. Пантелејмон организовали су манифестацију „Летње игре у комшилуку“ која се одржала у у паркићу у Мавровској улици. Учесници су имали прилику да се друже, забаве и такмиче кроз разне такмичарске игре (кликери, разоткри предмет, погоди мету, надвлачење канопца...). Учешће је било бесплатно, а организатори су обезбедили освежење, реквизите и награде за победнике.

by

Потписани меморандуми о међуопштинској сарадњи

У оквиру обележавања општинског празника, Дана и славе Градске општине Пантелеј, председница Наташа Станковић потписала је меморандум о сарадњи са начелником Општине Источна Илиџа, Маринком Божовићем којим је наглашена блиска повезаност и узајамност наших сународника, посебно испољена кроз  солидарност у имунизацији против Ковида 19 а изнад свега у знак сећања на хуманост и доброчинства славног, доктора  Лазића који је као ратни хирург оставио неизбрисив траг широм Републике Српске. Тим поводом, како је најавио начелник Општине Српска Илиџа, Маринко Божовић биће установљено посебно општинско признање које ће носити име славног Нишлије, др Лазића. Истовремено,председница Наташа Станковић и градоначелник Општине Чирпан У Бугарској потписали су Меморандум о партнерској сарадњи, на иницијативу бугарских партнера који су изразили високу заинтересованост за унапређење економске сарадње и заједничке пројектне активности кроз Програм прекограничне сарадње.

by

Обележавање празника ГО Пантелеј

У предвечерје великог празника Светог Пантелејмона, Градска општина Пантелеј обележила је своју крсну славу традиционалним обредом сечења славског колача које је обавило свештенство Храма Св.Пантелејмона и сарајевски протојереј Чедо Ђураиновић. Овом свечаном чину приређеном у седишту Општине присуствовале су бројне званице и гости са локалног, окружног и ширег региона Балкана- Бугарске, Македоније и Републике Српске.

by

Прослава празника Градске општине Пантелеј

8. и 9. августа 2021. у предвечерје и на дан празника Св. Пантелејмона обележава се СЛАВА И ДАН ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАНТЕЛЕЈ. ПРОГРАМ СВЕЧАНОСТИ, недеља, 8.август, седиште ГО Пантелеј (Гутенбергова 4/а) 17:00 - Свечано потписивање Меморандума о сарадњи ГО Пантелеј и ГО Црвени крст са Општином Српска Илиџа (Република Српска), у Сали за пријеме 17:30 - Свечани пријем иностраних делегација код председнице ГО Пантелеј 18:30 - Дочек гостију и славско окупљање званица у седишту Општине 20:30 -Културно-уметнички програм за госте, званице и грађане Пантелеја (целовечерњи концерт у простору „Енглеског дома“, Небојша Саитовић и Црне мамбе) Напомена: од 18:00 на игралишту у Мавровској улици биће одржане Пантелејске летње игре, за децу из комшилука ПРОГРАМ СВЕЧАНОСТИ, понедељак, 9.август 08:00 - Свечана литургија у Цркви Св.Пантелејмона 13:00 - Пантелејски етно сајам у Кући старих заната (Косовке девојке 6/а) /изложба надзидница, популарних „Куварица“ и креативне радионице традиционалних занатских вештина са децом млађег узраста/ 18:00 - Свечана академија у сали Факултета уметности (Књажевачка, 2/а) поводом Дана ГО Пантелеј са доделом годишњих признања 20:30- Целовечерњи наступ младих нишких бендова /Опозит веј и Монах/ у простору Енглеског дома, на обновљеној бини.

by

Привремена измена режима саобраћаја

Поводом прославе верског празника Св.Пантелејмона дана 08.08.2021.год. и 09.08.2021. год. организује се вашар на простору улица: Косовке девојке, на делу од раскрснице са улицом Друге пролетерске бригаде до раскрснице са ул.Булевара Светог Пантелејмона, Мавровској, на делу од раскрснице са улицом Косовке девојке до раскрснице са улицом Дубровачком и Друге полетерске бригаде, на делу од раскрснице са улицом Косовке девојке до раскрснице са улицом Живорада Костића Моравца. Наведене улице ће бити затворене за саобраћај у термину од 08 часова до 22 часа.

by

ПРВА ПАНТЕЛЕЈСКА МУЗИЧКА ВРТЕШКА

ПРВА ПАНТЕЛЕЈСКА МУЗИЧКА ВРТЕШКА

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %