sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Помен борцима у Горњем Матејевцу

Поводом 28.августа, када је на дан великог празника Пресвете Богородице више стотина Матејевчана добровољно отишло у борбу против окупатора, у центру села, у Горњем Матејевцу, одржан је помен палим борцима из овог краја у Другом светском рату. У име руководства Градске општине Пантелеј, тим поводом венац су положили:председница, Наташа Станковић,заменик, Драган Павловић и председник Скупштине Општине, Саша Новићевић. У знак сећања на овај историјски датум и ратне хероје нишког краја, поред општинске делегације, руководства Месне заједнице у Горњем Матејевцу, бројних борачких организација и мештана, помену су присуствовали највиши представници Копнене војске у Нишу, на челу са командантом КОВ, генерал пуковником, Милосавом Симовићем, градски већник, Ненад Станковић, изасланик председника Републичког одбора СУБНОР-а, пуковник Анђелко Милићевић, којима су овим поводом уручена пригодна признања.

by

Празнично јутро у Цркви Св.Пантелејмона

На дан великог празника Светог Великомученика Пантелејмона, који се одувек слави као заштитник овог дела града, руководство Градске општине Пантелеј присуствовало је јутарњој празничној литургији заједно са бројним грађанима и верницима са свог подручја. Руководству Општине на јутарњој служби у Храму Св.Пантелејмона придружили су се чланови гостујућих делегација из Републике Српске, Бугарске и Македоније.

by

Општина Пантелеј-чувар традиције и вредности традиционалне културе

У оквиру богатог програма обележавања Дана и славе Градске општине Пантелеј, у сарадњи са Активом жена Ниша, у Кући старих заната уприличена је традиционална изложба везених надзидница, популарних куварица које су красиле кухиње наших старих вредних домаћица. На овогодишњој, четвртој по реду изложби, представљено је стотинак радова као очуваних примерака традиционалне баштине из свих крајева наше земље. Изложбу су посетили чланови општинског руководства заједно са гостујућим делегацијама из суседних пријатељских земаља. Уједно су испратили едукативну радионицу у вештинама старих заната коју је за децу  млађег узраста, из вртића, организовало Удружење за неговање традиције „Вишња“.

by

Свечана академија

Свечаном академијом у сали Факултета уметности, Градска општина Пантелеј обележила је седамнаесту годишњицу постојања и празник Светог Пантелејмона, који слави као Дан и Славу општине. Уз присутне представнике највиших институција државе, војске, полиције и цркве, као и гостију изван граница Србије додељена су годишња признања Градске општине Пантелеј.

by

Пријем код Градоначелнице

Делегација општине Чирпан, са којом је Градска општина Пантелеј потписала меморандум о сарадњи, са председницом Наташом Станковић посетила је Градску кућу, где је уприличен пријем код Градоначелнице Драгане Сотировски. Тема састанка била је размена информација , као и договор за обезбеђивање повољних услова за економски развој и пословне активности предузећа и предузетника два града, али и за инвестиције. Састанку је присуствовао и Генерални конзул Димитар Цанев .

by

Прва

У оквиру програма прославе Дана и Славе општине, Градска општина Пантелеј организовала је манифестацију Прва "Пантелејска музичка вртешка" са две концертне вечери уприличене за госте, званице и житеље Пантелеја. Прве вечери, на обновљеној бини некадашње ОРА, у Енглеском дому, наступио је Небојша Саитовић Саита са Црним мамбама и интернационалним музичким репертоаром. Том приликом, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић уручила му је Повељу за бројне хуманитарне акције и донације које је, као житељ Пантелеја наменио првенствено деци.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %